Abellio, trein

Oud-bestuurder Abellio wil flinke schadevergoeding van NS

De oud-topman van Abellio, Jeff Hoogesteger, wil een passende vergoeding krijgen van zijn voormalige werkgever NS. Bovendien is Hoogesteger pas vanaf 1 januari 2016 bereid om uit dienst te treden. De oud-bestuurder van Abellio werd in juni, samen met NS-topman Timo Huges, op non-actief gesteld vanwege een mogelijke betrokkenheid bij de aanbestedingsfraude in Limburg.

Dit blijkt uit een voorlopige beschikking van de Utrechtse rechtbank waar de zaak over het arbeidsconflict tussen NS en Hoogesteger dient. De NS verweert zich tegen de eis van Hoogesteger en wil dat het arbeidscontract van Hoogesteder zo snel mogelijk ontbonden wordt. Hoogesteger werd op 5 juni geschorst, nadat duidelijk werd dat een voormalige medewerker van Veolia door de NS was ingehuurd en bedrijfsgevoelige informatie over Veolia doorspeelde.

Onterecht benadeeld

Hoogesteger is van mening dat hij recht heeft op een forse vergoeding omdat hij benadeeld is door de NS. Hij beweert zelf niet op de hoogte geweest te zijn van de onregelmatigheden bij de aanbesteding. Hoewel de oud-topman bij Abellio, net als de NS, van mening is dat hij niet langer zijn huidige functie kan blijven uitvoeren, rekent hij dit de NS en de Nederlandse Staat aan. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat er ‘geen basis meer is voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst.’

Volgens Hoogesteger is hij ten onrechte op non-actief gesteld door de NS. Hij beweert het slachtoffer geworden te zijn van de politieke druk op NS, onder meer na het debacle met de Fyra. Daardoor is de bestuurder onterecht heel negatief in de publiciteit gekomen.

Geconstateerde onregelmatigheden

NS bleek niet ontvankelijk te zijn voor die beweringen van Hoogesteger. Hij was als indirect bestuurder verantwoordelijk voor de onregelmatigheden en volgens de NS is het wel degelijk duidelijk geworden dat de bestuurder wist van die onregelmatigheden. Bovendien is de NS van mening dat Hoogesteger in zijn functie altijd te verwijten was voor de werkwijze van Abellio bij de aanbesteding. Zelfs als hij hier niet vanaf wist.

Overigens is de NS niet helemaal onwillig om de bestuurder een vergoeding mee te geven. De NS wil dat de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden ‘zonder toekenning van enige vergoeding, althans met toekenning van slechts een beperkte billijke vergoeding, kosten rechtens.’

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oud-bestuurder Abellio wil flinke schadevergoeding van NS | OVPro.nl
Abellio, trein

Oud-bestuurder Abellio wil flinke schadevergoeding van NS

De oud-topman van Abellio, Jeff Hoogesteger, wil een passende vergoeding krijgen van zijn voormalige werkgever NS. Bovendien is Hoogesteger pas vanaf 1 januari 2016 bereid om uit dienst te treden. De oud-bestuurder van Abellio werd in juni, samen met NS-topman Timo Huges, op non-actief gesteld vanwege een mogelijke betrokkenheid bij de aanbestedingsfraude in Limburg.

Dit blijkt uit een voorlopige beschikking van de Utrechtse rechtbank waar de zaak over het arbeidsconflict tussen NS en Hoogesteger dient. De NS verweert zich tegen de eis van Hoogesteger en wil dat het arbeidscontract van Hoogesteder zo snel mogelijk ontbonden wordt. Hoogesteger werd op 5 juni geschorst, nadat duidelijk werd dat een voormalige medewerker van Veolia door de NS was ingehuurd en bedrijfsgevoelige informatie over Veolia doorspeelde.

Onterecht benadeeld

Hoogesteger is van mening dat hij recht heeft op een forse vergoeding omdat hij benadeeld is door de NS. Hij beweert zelf niet op de hoogte geweest te zijn van de onregelmatigheden bij de aanbesteding. Hoewel de oud-topman bij Abellio, net als de NS, van mening is dat hij niet langer zijn huidige functie kan blijven uitvoeren, rekent hij dit de NS en de Nederlandse Staat aan. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat er ‘geen basis meer is voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst.’

Volgens Hoogesteger is hij ten onrechte op non-actief gesteld door de NS. Hij beweert het slachtoffer geworden te zijn van de politieke druk op NS, onder meer na het debacle met de Fyra. Daardoor is de bestuurder onterecht heel negatief in de publiciteit gekomen.

Geconstateerde onregelmatigheden

NS bleek niet ontvankelijk te zijn voor die beweringen van Hoogesteger. Hij was als indirect bestuurder verantwoordelijk voor de onregelmatigheden en volgens de NS is het wel degelijk duidelijk geworden dat de bestuurder wist van die onregelmatigheden. Bovendien is de NS van mening dat Hoogesteger in zijn functie altijd te verwijten was voor de werkwijze van Abellio bij de aanbesteding. Zelfs als hij hier niet vanaf wist.

Overigens is de NS niet helemaal onwillig om de bestuurder een vergoeding mee te geven. De NS wil dat de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden ‘zonder toekenning van enige vergoeding, althans met toekenning van slechts een beperkte billijke vergoeding, kosten rechtens.’

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.