Beneluxtrein, internationale trein

Geen treinverkeer mogelijk richting Brussel door aanslagen

Beneluxtrein, internationale trein

NS heeft dinsdag tot nader order besloten om geen treinen meer van en naar Brussel te laten rijden. Vanwege aanslagen in de Belgische hoofdstad zijn alle stations in en rond Brussel afgesloten. Dit betekent dat de IC Brussel, de Thalys, TGV, de Eurostar en de stoptrein van Breda naar Antwerpen voorlopig niet zullen rijden.

De treinen die vanochtend al richting Brussel waren vertrokken, reden slechts tot de Nederlandse grens. Hoewel in eerste instantie de Eurostar en de stoptrein tussen Roosendaal-Antwerpen wel zouden blijven rijden, werden ook deze treinen snel uit de dienstregeling gehaald nadat de ernst van de situatie duidelijk werd. Op meedere stations is extra politie aanwezig.

Politie-inzet

Veel treinen raakten dinsdag vertraagd door de gebeurtenissen in Brussel. Tussen Amsterdam Centraal en Breda rijden geen Intercity Direct-treinen door inzet van de politie. Het station in Hoofddorp is dinsdagochtend op last van de politie ontruimd. Volgens de Volkskrant werd een internationale trein hier stilgezet en trokken hulpdiensten er massaal op uit. Iets na 13.00 uur werd de trein weer vrijgegeven. De politie had niets verdachts aangetroffen in de trein.

Op de vier grote Nederlandse stations heeft het ministerie van Justitie besloten de aanwezigheid van politie op grote Nederlandse stations uit te breiden. Het gaat hier onder meer over Amsterdam Centraal. Ook op de grensstations Arnhem, Roosendaal en Breda is extra politie aanwezig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.