Veolia, trein, Limburg

Oplossing voor conflict OV Limburg lijkt bereikt

Er lijkt een oplossing te zijn voor het conflict over de bus- en treinconcessie in Limburg dat al maanden speelt. De nieuwe concessie gaat later dit jaar in. Later vandaag geven de Limburgse gedeputeerde Patrick van der Broeck, Veolia-directeur Bart Schmeink en Arriva-directeur Anne Hettinga een persconferentie over de zaak.

De partijen willen vooraf nog niets kwijt over de uitkomsten van de persconferentie. Volgens L1 is de zaak van Veolia die later deze maand zou dienen bij het CBb ingetrokken. Dit wordt door de vervoerder nog niet bevestigd.

Rechtszaak

Er bestaat al enkele maanden onenigheid tussen Veolia, Arriva en de provincie Limburg over de nieuwe concessie in Limburg. Door fraude werd Abellio, de originele winnaar van de concessie om bus- en treinvervoer te verzorgen in de provincie, uitgesloten en gunde de provincie de concessie onmiddellijk aan Arriva.

Dit tot onvrede van Veolia, de huidige vervoerder, die vond dat er geen eerlijk speelveld had bestaan tijdens de aanbestedingsperiode. Veolia wilde daarom dat de hele aanbestedingsprocedure overgedaan zou worden en was bereid om naar de rechter te stappen om dit gedaan te krijgen. Nu de vrede getekend lijkt, is die rechtsgang waarschijnlijk niet langer nodig. De persconferentie vindt plaats in het Provinciehuis Limburg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.