Duitse treinconcessie Stuttgarter Netz definitief naar Abellio

NS-dochter Abellio Duitsland mag vanaf juni 2019 het vervoer in de treinconcessie Stuttgarter Netz verzorgen. De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn had in november 2015 bezwaar aangetekend tegen de gunning van de treinconcessie aan Abellio, maar het Hooggerechtshof in Karlsruhe heeft de concessie nu onherroepelijk toegewezen aan Abellio. Deze concessie is onderdeel van een grotere opdracht van de Duitse overheid, bestaande uit drie percelen, die in totaal een waarde heeft van 2,7 miljard euro.

Het perceel dat Abellio nu definitief heeft gewonnen, is het grootste en heeft een looptijd van 13 jaar. Het gaat hier om treindiensten in het gebied Stuttgart – Muhlacker – Pforzheim, Bruchsal, Stuttgart – Heilbronn – Mannheim en Osterburken en Stuttgart – Tübingen.

Exploitatie

Abellio Duitsland gaat nu jaarlijks 6,8 miljoen kilometer exploiteren met 43 nieuwe treinen. Stephan Krenz, Managing Director van Abellio Duitsland: “We gaan nu beginnen met de voorbereidingen voor de overname van het netwerk en zullen snel een mobilisatieteam samenstellen. Ik ben erg blij dat Abellio nu wordt uitgebreid naar het zuidwesten van Duitsland, naast de reeds bestaande bedrijven in Noord Rijn-Westfalen en Midden-Duitsland.”

Stuttgarter Netz, NS, Abellio, Foto: NS

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.