Beveiliger, NS, OV, sociale veiligheid

D66: investeer structureel meer geld tegen spoorgeweld

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu behoort structureel 10 miljoen euro te investeren in de veiligheid van het spoorpersoneel op stations en in de treinen. Staatssecretaris Dijksma heeft dit jaar toegezegd om eenmalig 10 miljoen euro extra uit te trekken, maar de problemen met de sociale veiligheid zijn in 2017 waarschijnlijk nog niet voorbij. Dit vindt Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven van D66.

Alleen door elk jaar opnieuw extra geld te investeren in de sociale veiligheid, kan volgens Van Veldhoven een veiligere situatie voor spoorpersoneel gegarandeerd worden. Dit extra geld zorgt er namelijk voor dat er altijd twee conducteurs ingezet kunnen worden op de avond- en nachttreinen. Van Veldhoven: “D66 wil daarom blijvend investeren in de veiligheid in de treinen en stations, ook na 2016.”

Extra conducteurs

Van Veldhoven denkt bovendien dat de 140 extra conducteurs die onlangs zijn aangenomen ook werkelijk in dienst mogen blijven als de NS structureel hiervoor een extra bedrag krijgt. Tevens wordt gemakkelijker dat een medewerker Veiligheid en Service meereist in een trein en dit dringt waarschijnlijk de hoeveelheid agressie en geweld terug, want deze medewerkers hebben andere bevoegdheden en krijgen extra training.

Volgens Van Veldhoven kan dit bedrag structureel worden vrijgemaakt in de voorjaarsnota. Dit zou kunnen komen de gelden die vrijvallen uit het Hoogwaterbeschermingsprogramma, ongeveer 327 miljoen euro. Vanmiddag vindt er weer een debat plaats tussen staatssecretaris Dijksma en de Tweede Kamer waarin gesproken wordt over het spoor.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

D66: investeer structureel meer geld tegen spoorgeweld | OVPro.nl
Beveiliger, NS, OV, sociale veiligheid

D66: investeer structureel meer geld tegen spoorgeweld

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu behoort structureel 10 miljoen euro te investeren in de veiligheid van het spoorpersoneel op stations en in de treinen. Staatssecretaris Dijksma heeft dit jaar toegezegd om eenmalig 10 miljoen euro extra uit te trekken, maar de problemen met de sociale veiligheid zijn in 2017 waarschijnlijk nog niet voorbij. Dit vindt Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven van D66.

Alleen door elk jaar opnieuw extra geld te investeren in de sociale veiligheid, kan volgens Van Veldhoven een veiligere situatie voor spoorpersoneel gegarandeerd worden. Dit extra geld zorgt er namelijk voor dat er altijd twee conducteurs ingezet kunnen worden op de avond- en nachttreinen. Van Veldhoven: “D66 wil daarom blijvend investeren in de veiligheid in de treinen en stations, ook na 2016.”

Extra conducteurs

Van Veldhoven denkt bovendien dat de 140 extra conducteurs die onlangs zijn aangenomen ook werkelijk in dienst mogen blijven als de NS structureel hiervoor een extra bedrag krijgt. Tevens wordt gemakkelijker dat een medewerker Veiligheid en Service meereist in een trein en dit dringt waarschijnlijk de hoeveelheid agressie en geweld terug, want deze medewerkers hebben andere bevoegdheden en krijgen extra training.

Volgens Van Veldhoven kan dit bedrag structureel worden vrijgemaakt in de voorjaarsnota. Dit zou kunnen komen de gelden die vrijvallen uit het Hoogwaterbeschermingsprogramma, ongeveer 327 miljoen euro. Vanmiddag vindt er weer een debat plaats tussen staatssecretaris Dijksma en de Tweede Kamer waarin gesproken wordt over het spoor.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.