30 middelgrote treinstations krijgen beveiligingscamera’s

Op 30 kleine en middelgrote stations, waaronder Almere, Amsterdam Sloterdijk, Tilburg en Rotterdam Zuid worden nieuwe camera’s opgehangen. De nieuwe camera’s moeten de stations veiliger maken. Voor het eind van het jaar moeten de zevenhonderd nieuwe camera’s zijn geplaatst. Op de meeste grote stations in Nederland is al cameratoezicht. De opdracht voor het plaatsen en onderhouden van de camera’s is woensdag gegund.

ProRail heeft in overleg met NS en regionale vervoerders bekeken op welke stations waar nu nog geen camera’s zijn, cameratoezicht noodzakelijk is. De keuze voor de dertig stations is gebaseerd op geweldsincidenten die hier eerder plaatsvonden en de ervaringen van medewerkers op de betreffende stations. Op twaalf stations met de hoogste prioriteit zijn de camera’s in de zomer van 2015 al geplaatst.

Sociale veiligheid

ProRail en NS hebben met de vakbonden en de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties afspraken gemaakt die moeten zorgen voor meer veiligheid in het openbaar vervoer. Dit leidde tot een gezamenlijk pakket van maatregelen, waaronder meer NS personeel op late treinen en de inzet van extra agenten op stations en in treinen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) hebben inmiddels de bevoegdheid om een stationsverbod op te leggen aan personen die overlast veroorzaken en worden OV poortjes eerder gesloten.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

30 middelgrote treinstations krijgen beveiligingscamera’s | OVPro.nl

30 middelgrote treinstations krijgen beveiligingscamera’s

Op 30 kleine en middelgrote stations, waaronder Almere, Amsterdam Sloterdijk, Tilburg en Rotterdam Zuid worden nieuwe camera’s opgehangen. De nieuwe camera’s moeten de stations veiliger maken. Voor het eind van het jaar moeten de zevenhonderd nieuwe camera’s zijn geplaatst. Op de meeste grote stations in Nederland is al cameratoezicht. De opdracht voor het plaatsen en onderhouden van de camera’s is woensdag gegund.

ProRail heeft in overleg met NS en regionale vervoerders bekeken op welke stations waar nu nog geen camera’s zijn, cameratoezicht noodzakelijk is. De keuze voor de dertig stations is gebaseerd op geweldsincidenten die hier eerder plaatsvonden en de ervaringen van medewerkers op de betreffende stations. Op twaalf stations met de hoogste prioriteit zijn de camera’s in de zomer van 2015 al geplaatst.

Sociale veiligheid

ProRail en NS hebben met de vakbonden en de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties afspraken gemaakt die moeten zorgen voor meer veiligheid in het openbaar vervoer. Dit leidde tot een gezamenlijk pakket van maatregelen, waaronder meer NS personeel op late treinen en de inzet van extra agenten op stations en in treinen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) hebben inmiddels de bevoegdheid om een stationsverbod op te leggen aan personen die overlast veroorzaken en worden OV poortjes eerder gesloten.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.