Arriva, trein, Groningen

Arriva-trein in Groningen ontspoord op rangeerterrein

Een trein van Arriva is dinsdagavond net iets voor 19.00 uur uit de rails gelopen. Dit incident vond plaats op een rangeerterrein bij Groningen ter hoogte van een wissel. In de trein zaten ook geen passagiers meer en er vielen dus geen gewonden.

Ook leverde dit geen overlast op voor de dienstregeling in Groningen, omdat de trein buiten de hoofdrijbanen stond. Dit laat een woordvoerder van ProRail weten aan het Gronings Nieuws.

Oorzaak

De infrabeheerder moet nog onderzoeken hoe de trein heeft kunnen ontsporen en in hoeverre het spoor schade heeft opgelopen. Omdat het voertuig maar op lage snelheid reed, kon de machinist de trein in ieder geval snel tot stilstand brengen. De trein is vannacht weer op de rails geplaatst.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva-trein in Groningen ontspoord op rangeerterrein | OVPro.nl
Arriva, trein, Groningen

Arriva-trein in Groningen ontspoord op rangeerterrein

Een trein van Arriva is dinsdagavond net iets voor 19.00 uur uit de rails gelopen. Dit incident vond plaats op een rangeerterrein bij Groningen ter hoogte van een wissel. In de trein zaten ook geen passagiers meer en er vielen dus geen gewonden.

Ook leverde dit geen overlast op voor de dienstregeling in Groningen, omdat de trein buiten de hoofdrijbanen stond. Dit laat een woordvoerder van ProRail weten aan het Gronings Nieuws.

Oorzaak

De infrabeheerder moet nog onderzoeken hoe de trein heeft kunnen ontsporen en in hoeverre het spoor schade heeft opgelopen. Omdat het voertuig maar op lage snelheid reed, kon de machinist de trein in ieder geval snel tot stilstand brengen. De trein is vannacht weer op de rails geplaatst.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.