Goederentrein botst op graafmachine in Deurne

Een goederentrein is maandagochtend omstreeks 06.00 uur op een graafmachine gebotst bij een bewaakte spoorwegovergang in Deurne. Hierbij zijn geen gewonden gevallen en er heeft geen lekkage van gevaarlijke stoffen plaatsgevonden, maar er is wel veel schade veroorzaakt aan het spoor. Er is daardoor enkele dagen geen treinverkeer mogelijk tussen Deurne en Blerick. NS zet hier bussen in.

De goederentrein knalde op de graafmachine, nadat dit voertuig was vastgeraakt op het spoor. Dit gebeurde terwijl de bestuurder de spoorwegovergang bij de Griendtsveenseweg wilde oversteken. Volgens het Eindhovens Dagblad sloeg de graafmachine af en wilde niet meer starten. Nadat de machinist een goederentrein aan zag komen, besloot hij de zwaailichten aan te zetten en het voertuig te verlaten.

Overlast

De trein heeft de graafmachine nog een flinke afstand meegesleept, maar de bestuurder van de graafmachine en de machinist van de goederentrein kwamen beide met de schrik vrij. ProRail-directeur Pier Eringa heeft laten weten geschrokken te zijn en meldt dat ProRail alles op alles zet treinen zo snel mogelijk weer te laten rijden.

Het spoor is flink beschadigd door dit incident. In ieder geval is duidelijk dat drie bovenleidingsportalen flink beschadigd zijn. Verder is de spoorapparatuur bij de overweg beschadigd en de grond en het spoorgrind zijn vervuild door diesel van de graafmachine en olie van de trein. De politie, ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport voeren onderzoek uit naar de totale schade. Op dit moment kan ProRail nog niet aangeven hoe lang dit gaat duren en wanneer er begonnen kan worden met herstelwerkzaamheden.

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Goederentrein botst op graafmachine in Deurne”

Arco Sierts|26.04.17|00:21

De inkt van het rapport over Dalfsen (tol: 1 mensenleven & veel schade) is amper droog, en dan…

De spoorvrij-detectie op overwegen ‘loopt een beetje achter’. Spoorvrij = geen andere trein. Joh! Wat is nou t kenmerk van een overweg? Kruisend verkeer misschien? Iedereen meet een beetje verstand zegt dan: JA DUH :-O

ProRail en I&M zeggen dan: “JA MAAR: het voldoet WEL aan De Regels”.

Ziedaar het probleem: Regels, Regels, Regels. Maar geen gezond verstand. BOEM.

Veel suc6 met je regels…

Wil Gaykema|26.04.17|09:42

We zijn weer door het oog van de naald gekropen. Wat als deze trein een trein zonder locomotief geweest was, maar bijvoorbeeld een intercity van het type Virm. Dan was het leed niet te overzien geweest en waren er meerdere slachtoffers gevallen in het voorste rijtuig.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.