Conducteur lichtgewond bij botsing passagierstrein en vrachtauto

In het Brabantse Wouw is vrijdagochtend een passagierstrein ontspoord, nadat die op een dieplader knalde. Daarbij heeft de conducteur lichte verwondingen opgelopen; de andere passagiers en de chauffeur van de dieplader raakten niet gewond. Dit meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het is het tweede treinongeluk in Nederland deze week.

Het ongeluk kon gebeuren, omdat de chauffeur van de vrachtauto meteen na de spoorwegovergang rechtsaf wilde slaan. Dit haalde de chauffeur niet meteen, waardoor de vrachtauto vast kwam te zitten op het spoor. Op dat moment kwam er een trein langs en die raakte de vrachtwagen.

Passagiers

Het ongeval gebeurde op een bewaakte spoorwegovergang aan de Plantagebaan in Wouw bij Roosendaal. In de trein zaten circa 100 passagiers, die verder zijn vervoerd met bussen. Er rijden de rest van de dag geen treinen maar bussen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. ProRail meldt dat het spoor flink beschadigd is.

ProRail-directeur Pier Eringa wil onderzoeken hoe dergelijke incidenten met groot bouwmaterieel in de toekomst kunnen worden voorkomen. “Ongelukken zijn altijd mogelijk, maar als zoiets twee keer in een week gebeurt, kan je niet meer spreken van een incident. Je kan je afvragen of we niet met extra maatregelen moeten komen, samen met de wegbeheerders.” Rikus Spithorst van de Maatschappij voor Beter OV wil zelfs een verbod op groot materieel op overwegen.

Deurne

Het is al de tweede keer deze week dat er een ongeluk met een trein plaatsvindt. Maandagochtend botste omstreeks 06.00 uur een goederentrein op een graafmachine gebotst bij een bewaakte spoorwegovergang in Deurne. Ook daardoor werd het spoor flink beschadigd. Bijna drie dagen lang konden er geen treinen rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.