Arriva onderzoekt compensatie voor duurdere jaarabonnementen

Vervoerder Arriva gaat bekijken of er een overgangsregeling kan komen voor Limburgse reizigers die flink duurder uit zijn voor een jaarabonnement het komende schooljaar. Eind vorig jaar nam Arriva het OV over van Veolia en nu blijkt dat de kosten van een scholierenabonnement voor bepaalde reizigers beduidend zijn gestegen. 

Arriva vraagt gedupeerde reizigers zich te melden bij de vervoerder, zodat die kan uitzoeken wat er mogelijk is met een overgangsregeling. Volgens nieuwssite 1Limburg is het probleem te wijten aan het afschaffen van de leeftijdskorting die voormalig vervoerder Veolia nog wel hanteerde.

Verdubbeling abonnementsprijs

Onlangs trokken twee ouders aan de bel bij dit nieuwsmedium, omdat ze erg schrokken van de hoge kosten voor een jaarabonnement voor het schooljaar. De kosten waren bijna verdubbeld in vergelijking met een jaar eerder. De nieuwe Limburgse vervoerder erkent dat er een ander abonnementensysteem wordt gehanteerd dan dat Veolia gebruikte. Er wordt nu namelijk één prijs gerekend per kilometer die voor iedereen gelijk is. “Dit kan in het voor- en nadeel van de reizigers uitpakken”, vertelt de vervoerder.

Om benadeelde reizigers echter wel tegemoet te komen, is Arriva bereid een overgangsregeling te overwegen. Dit werd aan het begin van dit jaar ook gedaan, nadat de vervoerder klachten ontving over de prijsverhoging van het maandabonnement. De vervoerder laat weten dat die regeling afdoende was. Het is dus nog niet zeker dat de gedupeerden nu compensatie krijgen, maar dat is wel een optie waar naar gekeken wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Arriva onderzoekt compensatie voor duurdere jaarabonnementen”

Eric Struch|08.09.17|15:15

Ben toch wel heel benieuwd hoe dit voor de scholieren had uitgepakt, als de oorspronkelijke winnaar van de aanbesteding, Abellio de concessie gekregen had….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.