intercity, sprinter, NS

NS komt met voordeelabonnement voor tieners

intercity, sprinter, NS

Spoorvervoerder NS heeft een nieuw voordeelabonnement geïntroduceerd voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Daarmee krijgen jongeren niet alleen bij NS 40 procent korting op de ritprijs voor reizen tijdens de daluren, maar ook bij andere Nederlandse treinvervoerders. Dit voordeelabonnement kost 15 euro voor een jaar.

Met dit abonnement kunnen de jongeren goedkoper reizen op werkdagen buiten de spits, in het weekend en op feestdagen. Uit gesprekken die de vervoerder onlangs heeft gevoerd met jongeren, bleek dat zij behoefte hadden aan een dergelijk abonnement. Dit komt vooral omdat deze groep pas op het laatste moment wil beslissen om de trein te pakken of naar welke locatie.

Korting

NS zegt met deze nieuwe kaart te willen voldoen aan die wens van jongeren. De verkoop van Dal Voordeel Jongeren zal in ieder geval tot juni lopen, zo laat de spoorvervoerder weten. Daarna maakt de vervoerder het besluit om dit abonnement eventueel structureel aan te bieden. De korting geldt dus bij meerdere vervoerders en op deze kaart kunnen tot wel drie vrienden meereizen tegen een gereduceerd tarief van 40 procent.

Daarnaast krijgen jongeren die dit abonnement nemen een gratis persoonlijke OV-chipkaart, wat betekent dat ze niet langer minimaal 20 euro op een kaart hoeven te hebben staan om te reizen, maar slechts 10 euro. NS heeft al verschillende opties om het reizen voor jongeren aantrekkelijker te maken. Tijdens de kerst- en zomervakantie is de Jongerentour beschikbaar. Met dit abonnement kunnen jongeren tussen 12 en 18 jaar echter het hele jaar goedkoper reizen met de trein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS komt met voordeelabonnement voor tieners”

Hans Niemeijer|27.02.20|11:26

Ga nou eindelijk eens Luxemburg achterna! Openbaar vervoer uit de algemene middelen (het wordt voor een deel toch al gesubsidieerd). Weg met de poortjes, al dat plastic, de administratie, de beloningen voor de directeuren. En vooral niet hoeven na te denken wanneer je mag reizen, gewoon blij zijn dat je kunt reizen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.