Intercity, trein, NS

NS en Breng ontwikkelen combiticket voor trein en bus

Spoorvervoerder NS en vervoerder Breng introduceren een nieuw kaartje waarmee gereisd kan worden in treinen van NS en in bussen van Breng. Het gaat in eerste instantie om een proef van vier maanden. Na deze vier maanden wordt samen met andere vervoerders gekeken of dit zogenaamde +bus ticket ook op andere plekken wordt geïntroduceerd.

Wanneer reizigers dit kaartje kopen, kan het alleen gebruikt worden in bussen van Breng in Arnhem en Nijmegen. “Er is voor Arnhem en Nijmegen gekozen omdat we met Breng een goede samenwerking konden aangaan en zij ook enthousiast waren”, vertelt woordvoerder Corien Koetsier van NS. “Daarnaast zijn zowel Arnhem als Nijmegen mooie middelgrote steden, die geschikt zijn voor deze proef.”

Kosten

Reizigers kunnen dit kaartje kopen via een kaartautomaat, de NS-balie en via de website www.ns.nl/plusbus. Voor de treinreis betalen reizigers hetzelfde bedrag als voor een los kaartje bij NS; voor de busreis wordt een gemiddeld tarief gerekend. Dit komt omdat reizigers met dit kaartje door heel Arnhem of Nijmegen kunnen reizen en het dus niet bekend is waar de reiziger uitstapt.

Met dit kaartje wil NS verdere invulling geven aan de ambitie om de deur-tot-deur reis van reizigers zo makkelijk mogelijk te maken. Eén vervoersmiddel is daar onderdeel van, want op deze manier heeft een reiziger niet alleen meteen duidelijk wat zijn rit kost, maar hoeft hij ook niet langer naar twee verschillende kaartautomaten. Door dit kaartje te beproeven in de regio Arnhem-Nijmegen, hoopt NS erachter te komen of er behoefte is aan dit type kaartje.

Combiticket

Zulke vervoersbewijzen zijn een aanvulling op de OV-chipkaart, waarmee ook al in al het OV in Nederland gereisd kan worden. Deze kaartjes zijn dan ook als eerste bedoeld voor incidentele reizigers, zoals toeristen. Een jaar geleden kwam vervoerder Arriva met een kaartje waarmee reizigers zowel in de bus als de trein kunnen reizen. Met dit ticket kan echter alleen gereisd worden bij Arriva. In Amsterdam werken NS, GVB, Connexxion, EBS en de Vervoerregio Amsterdam samen om een speciaal toeristenticket aan te bieden, waarmee met meerdere vervoerders gereisd kan worden.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS en Breng ontwikkelen combiticket voor trein en bus”

Peter H. Smit|07.02.18|00:22

Er rijden meerdere busbedrijven zowel in Arnhem als in Nijmegen. Betrek die er nou ook bij, anders snapt een buitenlandse toerist het niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS en Breng ontwikkelen combiticket voor trein en bus | OVPro.nl
Intercity, trein, NS

NS en Breng ontwikkelen combiticket voor trein en bus

Spoorvervoerder NS en vervoerder Breng introduceren een nieuw kaartje waarmee gereisd kan worden in treinen van NS en in bussen van Breng. Het gaat in eerste instantie om een proef van vier maanden. Na deze vier maanden wordt samen met andere vervoerders gekeken of dit zogenaamde +bus ticket ook op andere plekken wordt geïntroduceerd.

Wanneer reizigers dit kaartje kopen, kan het alleen gebruikt worden in bussen van Breng in Arnhem en Nijmegen. “Er is voor Arnhem en Nijmegen gekozen omdat we met Breng een goede samenwerking konden aangaan en zij ook enthousiast waren”, vertelt woordvoerder Corien Koetsier van NS. “Daarnaast zijn zowel Arnhem als Nijmegen mooie middelgrote steden, die geschikt zijn voor deze proef.”

Kosten

Reizigers kunnen dit kaartje kopen via een kaartautomaat, de NS-balie en via de website www.ns.nl/plusbus. Voor de treinreis betalen reizigers hetzelfde bedrag als voor een los kaartje bij NS; voor de busreis wordt een gemiddeld tarief gerekend. Dit komt omdat reizigers met dit kaartje door heel Arnhem of Nijmegen kunnen reizen en het dus niet bekend is waar de reiziger uitstapt.

Met dit kaartje wil NS verdere invulling geven aan de ambitie om de deur-tot-deur reis van reizigers zo makkelijk mogelijk te maken. Eén vervoersmiddel is daar onderdeel van, want op deze manier heeft een reiziger niet alleen meteen duidelijk wat zijn rit kost, maar hoeft hij ook niet langer naar twee verschillende kaartautomaten. Door dit kaartje te beproeven in de regio Arnhem-Nijmegen, hoopt NS erachter te komen of er behoefte is aan dit type kaartje.

Combiticket

Zulke vervoersbewijzen zijn een aanvulling op de OV-chipkaart, waarmee ook al in al het OV in Nederland gereisd kan worden. Deze kaartjes zijn dan ook als eerste bedoeld voor incidentele reizigers, zoals toeristen. Een jaar geleden kwam vervoerder Arriva met een kaartje waarmee reizigers zowel in de bus als de trein kunnen reizen. Met dit ticket kan echter alleen gereisd worden bij Arriva. In Amsterdam werken NS, GVB, Connexxion, EBS en de Vervoerregio Amsterdam samen om een speciaal toeristenticket aan te bieden, waarmee met meerdere vervoerders gereisd kan worden.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS en Breng ontwikkelen combiticket voor trein en bus”

Peter H. Smit|07.02.18|00:22

Er rijden meerdere busbedrijven zowel in Arnhem als in Nijmegen. Betrek die er nou ook bij, anders snapt een buitenlandse toerist het niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.