Qbuzz verlengt kwartiersdienstregeling op MerwedeLingelijn

Qbuzz wil dat de treinen op de MerwedeLingelijn tot 20.00 uur ’s avonds elk kwartier blijven rijden. Momenteel verzorgt Arriva hier het treinverkeer en deze vervoerder laat de treinen op deze verbinding na 19.00 uur nog maar twee keer per uur rijden. Qbuzz is van plan dit te veranderen als het de concessie eind dit jaar overneemt. 

Qbuzz heeft de dienstregeling voor de nieuwe concessie woensdag gepubliceerd. In de concessie wordt vooral ingezet op snel en frequent hoogwaardig openbaar vervoer. Volgens de nieuwe vervoerder is het huidige netwerk complex, ondoorzichtig en in de knoop. Daarom wil Qbuzz hier meer structuur in aanbrengen, met name met R-net bussen en snelbussen.

Snelbusverbindingen

Qbuzz hoopt hiermee de reistijden flink te verkorten en meent ook dat de reismogelijkheden hierdoor toenemen. Via snelbusverbindingen worden plaatsen in de regio beter verbonden met Rotterdam en Utrecht. Verder probeert Qbuzz de verbindingen beter te maken door parallelle lijnen te schrappen, lijnen te strekken en vertrek- of aankomsttijden beter aan te laten sluiten op het andere OV. Dat zal op bepaalde plekken wel zorgen voor een extra overstap, al worden er binnen de Drechtsteden juist meer overstapvrije verbindingen gerealiseerd.

Qbuzz introduceert naast de SnelBuzz en de StreekBuzz in de DAV-concessie ook flexibel vervoer op bestelling met de BestelBuzz. Dit niet lijngebonden vervoer moet de huidige belbuslijnen vervangen. Zo wil de vervoerder voorkomen dat het moet rondrijden met lege bussen. In eerste instantie zal deze flexibele vervoersvorm worden geïntroduceerd als aanvulling op het normale openbaar vervoer.

Fusiegemeente Vijfheerenlanden

Het vervoer in de gemeente Vijfheerenlanden zal overgaan naar U-OV, omdat deze fusiegemeente onderdeel wordt van de provincie Utrecht. Dit betekent dat een deel van de buslijnen vanaf 1 januari 2019 ook wordt uitgevoerd door deze Utrechtse vervoerder. Informatie over het gewijzigde lijnennet volgt dan ook nog.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.