Station Tilburg Centraal

Verdachten bommelding op station Tilburg snel weer vrij

Station Tilburg Centraal

De vier mannen die op station Tilburg werden aangehouden voor betrokkenheid bij de bommelding op zondagavond, bleken niets met het incident te maken te hebben. Ze werden verdacht van een terroristisch misdrijf, maar na onderzoek is geen bewijs gevonden voor een mogelijk strafbaar feit. Na de bommelding moest het station zondagavond ontruimd worden.

Na de melding kwam een explosievenverkenner ter plaatse, maar er werden geen explosieven gevonden. Wel werden er in de trein op het station dus vier mannen aangehouden. Verder moest ook het treinverkeer worden stilgelegd. Pas na middernacht werd het station door de politie weer vrijgegeven.

Verdachten

Die verdachten brachten de nacht in de cel door en werden maandag verhoord. “De melding was serieus genoeg, de inzet was terecht en op basis van de informatie die we toen hadden zijn ze terecht aangehouden”, legt een politiewoordvoerder uit. “We kregen de informatie dat ze zich verdacht gedroegen en dat er een koffer was achtergelaten op de plek waar zij stonden. Dan gaan alarmbellen rinkelen. Wij hebben toen dezelfde conclusies getrokken als de melders.” De politie liet maandag weten de mannen zo snel mogelijk weer vrij te laten

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.