Grote stroomstoring verstoort treinverkeer bij Eindhoven

Een grote stroomstoring in Brabant zorgde donderdagmorgen voor problemen met het treinverkeer in de provincie. Wissels en seinen konden tijdelijk niet bediend worden, omdat de storing de verkeersleidingspost in Eindhoven trof. Inmiddels rijden er weer treinen van en naar Eindhoven. 

Tussen Breda en Den Bosch rijden er geen treinen vanwege de stroomstoring. NS meldt dat dit ongeveer tot half elf zal duren. Tussen Tilburg Universiteit en Eindhoven rijden geen treinen vanwege een wisselstoring. Van deze storing is het onbekend hoe lang deze gaat duren.

Storing

Volgens Enexis ligt de bron van de storing bij landelijke netbeheerder TenneT. Omroep Brabant meldde donderdagochtend dat minstens honderdduizend huishoudens zonder elektriciteit kwamen te zitten. Inmiddels gaan de lichten op verschillende plekken weer aan.

Het zit ProRail en NS de afgelopen dagen niet mee. Dinsdagavond ontstond er chaos op het spoor rondom Amsterdam door een fout in de software van het Dynamisch Verkeers Management-systeem (DVM) op Schiphol. Toen een winkeldief die avond de spoortunnel van Schiphol invluchtte, sloeg het systeem ‘op hol’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.