Station Eindhoven van voren (foto: NS)

NS onderzoekt betere aansluiting op station Eindhoven

Foto: NS

Spoorvervoerder NS gaat onderzoeken hoe de aansluiting tussen de sprinter uit Den Bosch en de intercity naar Maastricht op station Eindhoven beter kan. Reizigers hebben namelijk een paar keer per dag geen goede aansluiting, waardoor ze langer moeten reizen. De spoorvervoerder voert dit onderzoek uit op verzoek van reizigersorganisatie Rover.

Gewoonlijk kunnen reizigers die vanaf Den Bosch naar Deurne reizen in twee minuten overstappen op de trein naar Maastricht die aan de andere kant van het perron vertrekt. Maar een paar keer per dag vertrekt deze intercity vanaf een ander perron, waardoor de overstap niet haalbaar is. Om die redenen zijn reizigers een kwartier langer onderweg.

Goederentrein

De reden voor de gemiste overstap is volgens Rover waarschijnlijk een goederentrein die de intercity naar Maastricht in de weg zit. Rover heeft samen met de andere consumentenorganisaties in het Locov NS geadviseerd de aansluiting de hele dag op hetzelfde perron te bieden om zo een betrouwbare verbinding te garanderen. Rover stelt voor dat dit wellicht mogelijk is door de goederentrein over een ander spoor richting Venlo te leiden.

NS heeft daarop laten weten begrip te hebben voor het advies van de consumentenorganisaties. Daarom zal de overstap onder de loep worden genomen. De reizigersorganisatie verwacht in het najaar van NS de resultaten van dit onderzoek te ontvangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS onderzoekt betere aansluiting op station Eindhoven”

Ron Nohlmans|02.07.19|13:51

Als veelvuldig gebruiker van station Eindhoven kan ik hier nog wel een paar zaken aan toevoegen: 6 IC’s per uur vanaf 3 verschillende perrons is niet waar je aan denkt bij Elke Tien Minuten Een Trein!
En de aansluiting tussen de sprinter uit Weert en de IC naar Breda, Rotterdam en Den Haag is er feitelijk ook niet: overstaptijd 31 minuten! Op de terugweg van hetzelfde laken een pak: 30 minuten overstaptijd.
Eindhoven is sinds enkele jaren het afvoerputje van de dienstregeling.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.