Amsterdam Centraal Station (foto: NS)

Minder treinen Amsterdam-Schiphol vanwege defect spoor

Tussen Amsterdam Centraal en Schiphol kunnen er dinsdag minder treinen rijden vanwege een defect aan het spoor. Eén van de twee sporen op dit traject kan daardoor niet worden gebruikt. Het herstel duurt zeker tot dinsdagnacht.

Het defecte spoor ligt op een viaduct tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. “Hier moeten onderdelen worden vervangen om het spoor weer gereed te maken voor treinen. Bij deze vervanging wordt ook lijmmateriaal gebruikt wat moet uitharden. Dit uithardingsproces duurt in ieder geval tot dinsdagnacht”, aldus ProRail.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Minder treinen Amsterdam-Schiphol vanwege defect spoor”

Pat Rick|19.09.19|14:53

Nog een aansporing om Schiphol ook via metro te verbinden. Men is te afhankelijk van de Schipholtreintunnels. Men zou de metro moeten doortrekken naar Hoofddorp en verder. Als men dit nu met urgentie oppakt, kan het gebouwd worden in komende dip

Ook metrostation met grote P&R/vakantieparkeergarage naast A4 bij kruising A4/N201 in Hoofddorp. In het laagseizoen kunnen forensen hier hun auto parkeren en op de metro stappen. In het vakantiehoogseizoen kunnen vakantiegangers hier hun auto parkeren

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.