Trein bij spoorwegovergang (foto: NS)

Botsing auto en trein in Renswoude eist dodelijk slachtoffer

Foto NS

Bij een botsing tussen een passagierstrein en een auto in het Utrechtse Renswoude is maandag de bestuurder van de auto om het leven gekomen. Het ongeluk is gebeurd op overweg de Schalm, een actief beveiligde overweg. De automobilist was de enige inzittende. 

Het ongeval gebeurde rond het middaguur en de bestuurder van de auto raakte hierbij bekneld in zijn voertuig. De hulpdiensten trokken hiervoor massaal uit en er kwam een traumahelikopter ter plaatse, maar die inspanningen mochten niet meer baten.

Onderzoek

Het is nog niet bekend hoe het ongeval op de beveiligde spoorwegovergang kon plaatsvinden. De politie doet daarnaar onderzoek. Het spoor tussen Utrecht en Arnhem was daardoor ook enkele uren afgesloten, maar inmiddels rijden er weer treinen op het traject.

Deze foto is niet van de betreffende spoorwegovergang in Renswoude

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Botsing auto en trein in Renswoude eist dodelijk slachtoffer”

kees boer|06.11.19|17:07

Dit treft ook de overheid blaam,blijkt opnieuw dat het dieptreurig is dat het spoor Utrecht – Arnhem niet viersporig gemaakt is terwijl er vlak na de eeuwwisseling stevig werd voor gelobbyd ;zelfs gistermiddag hoorde ik dat daar in de buurt ook een stremming was met tengevolge dat een Sprinter naar Rhenen moest worden ingekort tot Utrecht en zelfs een ICE naar Frankfurt worden opgeheven !

Ibo De Joode|08.11.19|19:54

@kees boer: Er is een auto onder de trein gekomen, met helaas als gevolg een dodelijk slachtoffer. Ik vind het vreemd daar de overheid bij te halen; de gewenste 4 sporigheid; ICE naar Frankfurt opgeheven etc. Dit had in heel Nederland kunnen geburen. Als er tussen Amersfoort en Zwolle zoiets gebeurd haal ik er ook geen overheid of 4 sporigheid bij. Als er een kapotte trein bij Zaltbommel staat rijden er ook 10-tallen treinen niet of zijn fors vertraagd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Botsing auto en trein in Renswoude eist dodelijk slachtoffer | OVPro.nl
Trein bij spoorwegovergang (foto: NS)

Botsing auto en trein in Renswoude eist dodelijk slachtoffer

Foto NS

Bij een botsing tussen een passagierstrein en een auto in het Utrechtse Renswoude is maandag de bestuurder van de auto om het leven gekomen. Het ongeluk is gebeurd op overweg de Schalm, een actief beveiligde overweg. De automobilist was de enige inzittende. 

Het ongeval gebeurde rond het middaguur en de bestuurder van de auto raakte hierbij bekneld in zijn voertuig. De hulpdiensten trokken hiervoor massaal uit en er kwam een traumahelikopter ter plaatse, maar die inspanningen mochten niet meer baten.

Onderzoek

Het is nog niet bekend hoe het ongeval op de beveiligde spoorwegovergang kon plaatsvinden. De politie doet daarnaar onderzoek. Het spoor tussen Utrecht en Arnhem was daardoor ook enkele uren afgesloten, maar inmiddels rijden er weer treinen op het traject.

Deze foto is niet van de betreffende spoorwegovergang in Renswoude

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Botsing auto en trein in Renswoude eist dodelijk slachtoffer”

kees boer|06.11.19|17:07

Dit treft ook de overheid blaam,blijkt opnieuw dat het dieptreurig is dat het spoor Utrecht – Arnhem niet viersporig gemaakt is terwijl er vlak na de eeuwwisseling stevig werd voor gelobbyd ;zelfs gistermiddag hoorde ik dat daar in de buurt ook een stremming was met tengevolge dat een Sprinter naar Rhenen moest worden ingekort tot Utrecht en zelfs een ICE naar Frankfurt worden opgeheven !

Ibo De Joode|08.11.19|19:54

@kees boer: Er is een auto onder de trein gekomen, met helaas als gevolg een dodelijk slachtoffer. Ik vind het vreemd daar de overheid bij te halen; de gewenste 4 sporigheid; ICE naar Frankfurt opgeheven etc. Dit had in heel Nederland kunnen geburen. Als er tussen Amersfoort en Zwolle zoiets gebeurd haal ik er ook geen overheid of 4 sporigheid bij. Als er een kapotte trein bij Zaltbommel staat rijden er ook 10-tallen treinen niet of zijn fors vertraagd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.