DDZ-trein, NS, station Haarlem

Nachttrein tussen Rotterdam en Groningen blijft rijden

DDZ-trein, NS, station Haarlem

Noorderlingen die op vrijdagavond in de Randstad zijn, hoeven niet bang te zijn dat ze via het spoor niet meer thuis komen. De nachttrein van Rotterdam via Utrecht en Zwolle naar Groningen blijft rijden. Dat bevestigt een woordvoerder van de NS na berichtgeving door RTV Noord.

De nachttrein reed de afgelopen vier jaar ook al. De provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen, die meebetalen aan de nachttrein, willen graag verder met het project. Daarom is nu besloten dat de nachttrein naar het noorden in elk geval de komende twee jaar blijft rijden. Na die periode wordt de zaak opnieuw bekeken.

Nachtrit

Het gaat om één nachtelijke rit in de week. Die trein vertrekt in de nacht van vrijdag op zaterdag om 0.05 uur uit Rotterdam en komt iets voor 3.00 uur aan in Groningen. Tot halverwege vorig jaar reden er als proef twee nachttreinen: een tussen Groningen en Rotterdam en één tussen Groningen en Amsterdam. Vanwege tegenvallende reizigersaantallen werd één trein uit de dienstregeling gehaald.

Bron: ANP

Lees ook:

Nachttrein van Groningen naar Amsterdam vervalt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Nachttrein tussen Rotterdam en Groningen blijft rijden”

kees boer|11.12.19|19:13

Toch wel vreemd dat deze niet in de nacht van zaterdag op zondag rijdt terwijl het met de andere nachttreinen wel het geval is

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.