Opnieuw grote werkzaamheden tussen Den Haag en Leiden

NS-station Leiden (foto: NS)

ProRail en de NS voeren in februari opnieuw grote werkzaamheden uit aan het spoor bij Den Haag en Leiden. Dit zal veel hinder voor treinreizigers tot gevolg hebben, meldt de NS. Begin vorig jaar werd op die trajecten ook aan het spoor gewerkt. Daar hadden reizigers toen veel overlast van en het zorgde voor stevige kritiek van Rover. 

De werkzaamheden worden deze keer anders aangepakt, om een verkeersinfarct op de weg tussen Schiphol en Den Haag te voorkomen. De dienstregeling wordt aangepast, reizigers worden beter geïnformeerd en er worden continu storingsploegen achter de hand gehouden. Toch moeten reizigers rekening houden met grote hinder.

Data

Rond Leiden Centraal wordt gewerkt van 8 tot en met 14 februari. Van 22 februari tot en met 1 maart zijn er werkzaamheden bij Den Haag Centraal. Daardoor rijden minder of geen treinen. De NS en ProRail boden vorig jaar hun excuses aan voor de grote overlast voor reizigers. Heel veel mensen werden geconfronteerd met een uitdunning van de dienstregeling zonder dat ze daarover goed werden geïnformeerd.

Reizigers moesten verplicht reizen met sprinters, maar die werden niet verlengd. Daardoor waren die treinen erg druk. Bovendien had NS volgens Rover een steek laten vallen door op de Intercity Direct nog steeds een toeslag te vragen. De spoorvervoerder beloofde beterschap.

Bron: ANP

Lees ook:

Rover kritisch over schrappen treinen door werkzaamheden Leiden

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Opnieuw grote werkzaamheden tussen Den Haag en Leiden”

kees boer|06.02.20|19:54

Blijkbaar hebben ze hun lesje niks van geleerd ;lijkt dat ze meedogenloos zijn,bij de vorige keer leidde dit tot heftige kritiek,ik eis ook dat de IC Direkt toeslagvrij moet worden ; o ja,in die tijd is er nog geen schoolvakantie !