Reisinformatie, verstoring (foto: NS)

‘Schrap toeslag IC Direct in daluren tijdens werkzaamheden’

Reizigersorganisatie Rover wil dat reizigers in de daluren zonder toeslag mogen reizen in de Intercity Direct, zolang de werkzaamheden aan het spoor rondom Leiden duren. De komende weken wordt gewerkt in deze regio en daardoor wordt in de hele Randstad overlast verwacht. NS adviseert de IC Direct te nemen, maar deze is duurder.

De spoorvervoerder roept reizigers nu bovendien op zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Een geldelijke beloning kan daarvoor een stimulans zijn. Door in de daluren de IC Direct toeslagvrij te maken, is de reiziger 2,60 euro goedkoper uit en dat zou zomaar meer mensen kunnen overhalen om op een ander moment de trein te pakken.

Grootschalige werkzaamheden

Ruim een week lang, van 8 tot 17 februari rijden er minder of kortere treinen rondom Leiden. Datzelfde is ook het geval rondom Den Haag Centraal van 22 februari tot 2 maart. Dit komt door werkzaamheden aan de wissels bij de twee stations. NS waarschuwt nu voor een langere reistijd, extra overstappen en vollere treinen dan normaal. Volgens Rover is de informatievoorziening daarmee al beter dan de vorige keer.

Vorig jaar ontving de reizigersorganisatie namelijk heel veel klachten over de grootschalige werkzaamheden bij Leiden. Rover vroeg achteraf in een evaluatierapport om betere communicatie, wat mede heeft gezorgd voor informatie op posters en borden en zelfs een webpagina met de gevolgen van de werkzaamheden per dag. Tegelijkertijd stelt Rover het verloop van het treinverkeer tijdens de werkzaamheden de komende weken goed te blijven monitoren.

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “‘Schrap toeslag IC Direct in daluren tijdens werkzaamheden’”

kees boer|06.02.20|19:57

Deze toeslag moet hoe dan ook de gehele dag worden geschrapt gedurende werkzaamheden !
Er is al ongerief genoeg !

kees boer|06.02.20|20:36

IK vervolg : Het is in Duitsland gebruikelijk en redelijk dat men met plaatsbewijzen voor regionaal verkeer dat men bij storingen,werkzaamheden toch met een trein meemag met een hogere rang ;ik heb dit zelf ook ondervonden !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Schrap toeslag IC Direct in daluren tijdens werkzaamheden’ | OVPro.nl
Reisinformatie, verstoring (foto: NS)

‘Schrap toeslag IC Direct in daluren tijdens werkzaamheden’

Reizigersorganisatie Rover wil dat reizigers in de daluren zonder toeslag mogen reizen in de Intercity Direct, zolang de werkzaamheden aan het spoor rondom Leiden duren. De komende weken wordt gewerkt in deze regio en daardoor wordt in de hele Randstad overlast verwacht. NS adviseert de IC Direct te nemen, maar deze is duurder.

De spoorvervoerder roept reizigers nu bovendien op zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Een geldelijke beloning kan daarvoor een stimulans zijn. Door in de daluren de IC Direct toeslagvrij te maken, is de reiziger 2,60 euro goedkoper uit en dat zou zomaar meer mensen kunnen overhalen om op een ander moment de trein te pakken.

Grootschalige werkzaamheden

Ruim een week lang, van 8 tot 17 februari rijden er minder of kortere treinen rondom Leiden. Datzelfde is ook het geval rondom Den Haag Centraal van 22 februari tot 2 maart. Dit komt door werkzaamheden aan de wissels bij de twee stations. NS waarschuwt nu voor een langere reistijd, extra overstappen en vollere treinen dan normaal. Volgens Rover is de informatievoorziening daarmee al beter dan de vorige keer.

Vorig jaar ontving de reizigersorganisatie namelijk heel veel klachten over de grootschalige werkzaamheden bij Leiden. Rover vroeg achteraf in een evaluatierapport om betere communicatie, wat mede heeft gezorgd voor informatie op posters en borden en zelfs een webpagina met de gevolgen van de werkzaamheden per dag. Tegelijkertijd stelt Rover het verloop van het treinverkeer tijdens de werkzaamheden de komende weken goed te blijven monitoren.

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “‘Schrap toeslag IC Direct in daluren tijdens werkzaamheden’”

kees boer|06.02.20|19:57

Deze toeslag moet hoe dan ook de gehele dag worden geschrapt gedurende werkzaamheden !
Er is al ongerief genoeg !

kees boer|06.02.20|20:36

IK vervolg : Het is in Duitsland gebruikelijk en redelijk dat men met plaatsbewijzen voor regionaal verkeer dat men bij storingen,werkzaamheden toch met een trein meemag met een hogere rang ;ik heb dit zelf ook ondervonden !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.