OV-chippoorten op Den Haag CS (foto NS)

Drukte op Den Haag CS noopt tot verplaatsing poortjes

De in- en uitcheckpoortjes bij perrons 7, 8, 9 en 10 op Den Haag Centraal worden de komende tijd verder de hal in geplaatst. Bovendien komen er extra poortjes bij. NS heeft dit besluit genomen omdat de drukte op het station soms te groot is, vooral op de perrons 8 en 9.

Dit zorgt met name in de spitsuren voor knelpunten bij het in- en uitchecken en is ook de oorzaak dat de poortjes nu nog niet gesloten zijn. Maar de huidige maatregelen moeten ervoor zorgen dat de in- en uitcheckcapaciteit wordt vergroot. Bovendien dient de verplaatsing ervoor te zorgen dat reizigers gemakkelijker kunnen overstappen.

Werkzaamheden

De verplaatsing van de toegangspoortjes zal in fases verlopen, waarbij tijdelijke, mobiele in- en uitcheckpalen worden ingezet als dat noodzakelijk is. Het is de bedoeling dat werkzaamheden voor de zomermaanden gereed zijn, zodat de poorten in de zomer gesloten kunnen worden. In de weken dat de werkzaamheden het meeste impact hebben op de reizigers, voornamelijk in de maand maart en begin april, zet NS ter plekke extra medewerkers in om reizigers te helpen en vragen te beantwoorden.

Het is voor spoorvervoerder NS wel erg belangrijk dat de poortjes gesloten kunnen worden. Op zulke stations heeft namelijk 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen, terwijl dit op de stations zonder poortjes maar 79 procent is. NS verwacht dat de palen eind 2024 weer terug op hun originele plek gezet kunnen worden. Dit komt omdat het de planning is dat ProRail de perrons over een paar jaar enkele meters verschuift richting de Binckhorst. Dan ontstaat er meer ruimte aan de voorkant van de perrons.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drukte op Den Haag CS noopt tot verplaatsing poortjes | OVPro.nl
OV-chippoorten op Den Haag CS (foto NS)

Drukte op Den Haag CS noopt tot verplaatsing poortjes

De in- en uitcheckpoortjes bij perrons 7, 8, 9 en 10 op Den Haag Centraal worden de komende tijd verder de hal in geplaatst. Bovendien komen er extra poortjes bij. NS heeft dit besluit genomen omdat de drukte op het station soms te groot is, vooral op de perrons 8 en 9.

Dit zorgt met name in de spitsuren voor knelpunten bij het in- en uitchecken en is ook de oorzaak dat de poortjes nu nog niet gesloten zijn. Maar de huidige maatregelen moeten ervoor zorgen dat de in- en uitcheckcapaciteit wordt vergroot. Bovendien dient de verplaatsing ervoor te zorgen dat reizigers gemakkelijker kunnen overstappen.

Werkzaamheden

De verplaatsing van de toegangspoortjes zal in fases verlopen, waarbij tijdelijke, mobiele in- en uitcheckpalen worden ingezet als dat noodzakelijk is. Het is de bedoeling dat werkzaamheden voor de zomermaanden gereed zijn, zodat de poorten in de zomer gesloten kunnen worden. In de weken dat de werkzaamheden het meeste impact hebben op de reizigers, voornamelijk in de maand maart en begin april, zet NS ter plekke extra medewerkers in om reizigers te helpen en vragen te beantwoorden.

Het is voor spoorvervoerder NS wel erg belangrijk dat de poortjes gesloten kunnen worden. Op zulke stations heeft namelijk 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen, terwijl dit op de stations zonder poortjes maar 79 procent is. NS verwacht dat de palen eind 2024 weer terug op hun originele plek gezet kunnen worden. Dit komt omdat het de planning is dat ProRail de perrons over een paar jaar enkele meters verschuift richting de Binckhorst. Dan ontstaat er meer ruimte aan de voorkant van de perrons.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.