Coradia iLint-waterstoftrein Alstom

Video: verslag van een nachtelijke testrit met de waterstoftrein

Foto: Marieke van Gompel

ProRail, Arriva, Alstom en Dekra voeren op dit moment  tussen Groningen en Leeuwarden nachtelijke testritten uit met een Coradia iLint-waterstoftrein. Zij doen dit in opdracht van de provincie Groningen om te kijken of dit type trein in de dienstregeling kan rijden. De provincie wil het spoorvervoer in het noorden van Nederland verduurzamen wat nu nog voor een groot deel door dieseltreinen wordt uitgevoerd.

Tijdens de ritten wordt gekeken of de trein volgens dienstregeling kan rijden, hoeveel brandstof wordt verbruikt en hoe het tanken verloopt. De redactie van SpoorPro reed dinsdagnacht mee met een testrit.

Bekijk hier het videoverslag:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Video: verslag van een nachtelijke testrit met de waterstoftrein | OVPro.nl
Coradia iLint-waterstoftrein Alstom

Video: verslag van een nachtelijke testrit met de waterstoftrein

Foto: Marieke van Gompel

ProRail, Arriva, Alstom en Dekra voeren op dit moment  tussen Groningen en Leeuwarden nachtelijke testritten uit met een Coradia iLint-waterstoftrein. Zij doen dit in opdracht van de provincie Groningen om te kijken of dit type trein in de dienstregeling kan rijden. De provincie wil het spoorvervoer in het noorden van Nederland verduurzamen wat nu nog voor een groot deel door dieseltreinen wordt uitgevoerd.

Tijdens de ritten wordt gekeken of de trein volgens dienstregeling kan rijden, hoeveel brandstof wordt verbruikt en hoe het tanken verloopt. De redactie van SpoorPro reed dinsdagnacht mee met een testrit.

Bekijk hier het videoverslag:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.