Stientje van Veldhoven en Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, foto: ANP

Ministers IenW onmoetten collega met coronavirus

Minister Stientje van Veldhoven en minister Cora van Nieuwenhuizen hebben contact gehad met een collega die het coronavirus heeft opgelopen. Beide hebben aangegeven zich goed te voelen, maar werken de komende tijd uit voorzorg thuis.

Van Veldhoven ontmoette vorige week vrijdag haar Franse ambtgenoot Brune Poirson in Brussel. Zaterdag werd bekend dat een test heeft uitgewezen dat Poirson het virus onder de leden heeft. Van Nieuwenhuizen was woensdag aanwezig bij een bijeenkomst met de Indonesische minister van Transport Budi Karya Sumadi. Ze ondertekenden een overeenkomst over nauwere samenwerking. Als het virus is overgedragen, blijkt dat volgens deskundigen doorgaans binnen twee weken. De ministers hoeft geen test te ondergaan.

Coronavirus

Het aantal sterfgevallen door het nieuwe coronavirus in Nederland is zondag gestegen naar 20, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zaterdag stond het dodental nog op 12. Het totale aantal mensen bij wie het virus is vastgesteld, is met 176 omhoog gegaan naar 1135. Zaterdag stond dit aantal nog op 959.

Bron: ANP

Lees meer in het dossier over het coronavirus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.