Bussen van Arriva in Limburg, Volvo, VDL, Mercedes

Coronavirus vereist opnieuw aanpassing dienstregelingen

De vervoerders Arriva en Keolis passen vanwege de maatregelen tegen het coronavirus hun dienstregelingen opnieuw aan. Het gaat bijvoorbeeld om een vermindering van het aantal voertuigen, aangezien door de maatregelen naar verwachting minder mensen de bus of trein zullen pakken. Bovendien benadrukt Keolis het van cruciaal belang te vinden om de gezondheid en veiligheid van de medewerkers zo goed mogelijk te borgen

Zowel Arriva als Keolis had de dienstregeling al eerder aangepast, vanwege de maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De nieuwe wijizigingen betekenen in ieder geval dat er minder voertuigen gaan rijden. Voor Keolis betekent dit dat op alle werkdagen gereden wordt als op zaterdag en op beide weekenddagen zoals normaal op zon- en feestdagen tijdens de kerstvakantie. Dit duurt zeker tot aan 2 mei.

Ook Arriva kampt met minder reizigers en met minder personeel. Daarom gaan de treinen vanaf 30 maart volgens een uursdienstregeling rijden. In de provincie Limburg rijden de bussen voorlopig het hele weekend zoals op een zondag. De vervoerder gaat ervan uit dat deze dienstregeling voorlopig niet meer verandert.

Treinen Arriva

Beide vervoerders vinden het overigens belangrijk om reizigers nog wel van A naar B te kunnen brengen. Voor het treinverkeer in Limburg heeft Arriva besloten om vanaf maandag op alle trajecten een stoptrein per uur te laten rijden. Ook qua stations worden enkele lijnen aanpassingen doorgevoerd. De stoptrein vanuit Maastricht Randwijck zal niet eindigen op Heerlen, maar op Kerkrade.

De reguliere trein tussen Sittard en Heerlen rijdt tijdens de aangepaste dienstregeling Heerlen. Reizigers die vanuit Kerkrade naar Sittard of omgekeerd willen moeten in Heerlen overstappen. De aanpassingen hebben ook effect op het internationale vervoer. Mensen kunnen nog de trein nemen tussen Heerlen en Aken, maar de trein rijdt niet naar Maastricht. Deze reizigers zullen in Heerlen moeten overstappen.

Bus

Arriva en Keolis hebben ook allebei besloten om de dienstregeling in het weekend uit te dunnen. De zondagsdienstregeling telt vanaf dat moment ook op zaterdag. Bij Arriva zal deze dienstregeling ook worden gereden op de feestdagen 27 april en 5 mei. Dit komt omdat vanwege de RIVM-maatregelen is besloten om de evenementen op deze feestdagen af te gelasten. De nieuwe dienstregeling op de werkdagen die al enige tijd wordt toegepast, blijft hetzelfde. Dit houdt ook in dat buurtbuslijnen voorlopig niet meer rijden.

Keolis rijdt op alle werkdagen nu dus zoals normaal op zaterdag. Ook hier rijden de meeste buurtbuslijnen en de scholierenlijnen niet meer. SyntusFlex Woerden rijdt juist wel en daar wordt een grotere bus ingezet. De precieze, nieuwe dienstregeling is te zien via de site van Keolis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.