NS-trein op station Groningen. Foto: Marieke van Gompel

‘Fiets meenemen in trein tijdens daluren moet gewoon kunnen’

NS-trein op station Groningen. Foto: Marieke van Gompel

Je moet je fiets weer mee kunnen nemen in de trein, zeker nu ook veel mensen zonder auto hun vakantie noodgedwongen in eigen land doorbrengen. Dat bepleiten directeuren Freek Bos van reizigersvereniging Rover en Saskia Kluit de Fietsersbond. “Op vakantie gaan doen we dit jaar dus schijnbaar met het vliegtuig, want in tegenstelling tot het openbaar vervoer, zijn reizigers hier wel welkom.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

4 reacties op “‘Fiets meenemen in trein tijdens daluren moet gewoon kunnen’”

The8curtains|25.06.20|16:29

Net na het invoeren van de regel dat fietsen niet meer met de trein mee mogen was ik vanuit Amersfoort naar familie in Leeuwarden gefietst (160km). Met de gedachte dat ik met de trein terug kon. Dat ging dus niet, hierdoor is mijn fiets nog steeds in Leeuwarden en moet ik extra vaak met het ov of met de ov-fiets. Erg vervelend.

kees boer|26.06.20|20:44

Ik bepleit dat dit per 1 juli weer toegestaan is ;van af die dag zijn we toch gewend aan de zg.hoogzomerregeling dat men de hele dag korting krijt op de voordeelurenkaarten m.a.w. dat er tot 1 september geen spitsbeperkingen zijn ?

Carine De Bruyn|29.06.20|15:06

wij willen met de fiets op de trein vanuit Leuven (België) naar Arnhem. Vandaaruit willen we terug naar huis fietsen. alle hotels zijn reeds geboekt. wij zijn verbijsterd om nu te ontdekken dat we met de trein niet eens in Arnhem geraken!!! graag aanpassen aub

Sijmen Wesselingh|08.07.20|11:04

Ik verhuisde van baan tijdens de corona crisis. Ik had toen een fiets in de stalling van Arnhem staan die ik niet meer nodig had. Omdat de fiets niet meer in de trein kon maar een middag uitgetrokken om de fiets naar huis in Utrecht te fietsen. Dat is nog te doen maar iemand anders moet wellicht van Maastricht naar Groningen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.