NS-trein en Arriva-trein op Groningen

Regionale vervoerders starten procedure vanwege monopolie NS

Foto: Inge

Vijf regionale vervoerders beginnen juridische procedures tegen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze zijn het niet eens met het besluit van het ministerie om het hoofdrailnet ook na 2024 bij NS te laten. De decentrale vervoerders willen ook de Europese Commissie in de zaak betrokken. Dat meldt NRC.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

4 reacties op “Regionale vervoerders starten procedure vanwege monopolie NS”

Roel Sannes|07.07.20|16:59

Wat is dit: gemakzucht? Ze wil hier misschien niet te veel tijd aan besteden?

kees boer|08.07.20|17:51

Ik vind ook dat de NS niet het alleenrecht moet krijgen dus ook toegankelijk moet zijn voor andere vervoerders dat men ook ziet in andere landen zoals b.v. in Duitsland,Tjechië,Slowakije en zelfs Italië

henk derksen|24.07.20|09:14

Laten we een eind maken aan de privatisering van het spoor, terug naar alleen NS, dat is goedkoper en beter voor de reiziger

Salvador Brachel|27.08.20|21:53

Wat ze als eerste moeten gaan doen is om de reiziger de klant maken, nu is dat de vervoerder. Dat kan al meteen gebeuren. Op dit momeent zijn de reizigersobjecten die de vervoerder van A naar B brengt. Bovendien moet er, wat betreft de OV chip 1 systeem komen. Dan wordt de betaling softwarematig verdeeld. Het is toch van de zotte dat we terug in de tijd gaan, met 1 modern puntje, iedere maatschappij zijn eigen e-ticket. Geef de vervoerders 1 jaar de tijd om dit te realiseren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Regionale vervoerders starten procedure vanwege monopolie NS | OVPro.nl
NS-trein en Arriva-trein op Groningen

Regionale vervoerders starten procedure vanwege monopolie NS

Foto: Inge

Vijf regionale vervoerders beginnen juridische procedures tegen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze zijn het niet eens met het besluit van het ministerie om het hoofdrailnet ook na 2024 bij NS te laten. De decentrale vervoerders willen ook de Europese Commissie in de zaak betrokken. Dat meldt NRC.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

4 reacties op “Regionale vervoerders starten procedure vanwege monopolie NS”

Roel Sannes|07.07.20|16:59

Wat is dit: gemakzucht? Ze wil hier misschien niet te veel tijd aan besteden?

kees boer|08.07.20|17:51

Ik vind ook dat de NS niet het alleenrecht moet krijgen dus ook toegankelijk moet zijn voor andere vervoerders dat men ook ziet in andere landen zoals b.v. in Duitsland,Tjechië,Slowakije en zelfs Italië

henk derksen|24.07.20|09:14

Laten we een eind maken aan de privatisering van het spoor, terug naar alleen NS, dat is goedkoper en beter voor de reiziger

Salvador Brachel|27.08.20|21:53

Wat ze als eerste moeten gaan doen is om de reiziger de klant maken, nu is dat de vervoerder. Dat kan al meteen gebeuren. Op dit momeent zijn de reizigersobjecten die de vervoerder van A naar B brengt. Bovendien moet er, wat betreft de OV chip 1 systeem komen. Dan wordt de betaling softwarematig verdeeld. Het is toch van de zotte dat we terug in de tijd gaan, met 1 modern puntje, iedere maatschappij zijn eigen e-ticket. Geef de vervoerders 1 jaar de tijd om dit te realiseren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.