Trein Qbuzz MerwedeLingeLijn

Tijdelijk geen treinen op MerwedeLingelijn door corona

Foto: JP

Doordat ProRail op de regionale verkeersleidingspost met een personeelstekort kampte, konden er donderdagochtend twee uur lang geen treinen rijden op de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Dordrecht Stadspolders. Een van de redenen was dat treinverkeersleiders vanwege het coronavirus uit voorzorg niet werken wanneer zij lichte gezondheidsklachten hebben.

“Wij zitten op dit moment niet ruim in het jasje met treinverkeersleiders. Het komt nog wel eens voor dat mensen normaal ziek zijn. Daarnaast heb je ook nog dat mensen nu vanwege het coronavirus bij lichte klachten eerder thuis blijven dan normaal. Die factoren hebben ervoor gezorgd dat er twee uur geen treindienstleider beschikbaar was”, aldus woordvoerder Andy Wiemer van ProRail.

Personeelstekort

“Het is de eerste keer dat we een trein niet kunnen laten rijden. We zijn al een tijdje aan het werven voor nieuwe treinverkeersleiders, maar mensen met zo’n functie zijn lastig te vinden door krapte op de arbeidsmarkt. Op sommige verkeersleidingsposten zitten we niet heel ruim in het jasje qua treindienstleiders. Een treindienstleider moet van bepaalde baanvakken kennis hebben, dus je kunt niet zo maar iedere andere treindienstleider daar inzetten.”

“We proberen veel mensen te werven, maar voor deze functie geldt ook een strenge selectie omdat het een belangrijk beroep is met een veiligheidsfunctie. Daar moet je wel aan kunnen voldoen en niet alle kandidaten komen door deze selectie heen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

3 reacties op “Tijdelijk geen treinen op MerwedeLingelijn door corona”

Luke de Deugd|24.09.20|12:09

Op de gehele lijn hebben geen treinen gereden.

Luke de Deugd|24.09.20|12:09

Op de gehele lijn reden geen treinen

kees boer|27.09.20|21:37

Absurd gewoon

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.