Eurostar op Amsterdam CS. Foto: NS

Rechtstreekse Eurostar van Amsterdam naar Londen van start

Eurostar op Amsterdam CS. Foto: NS

De Eurostar van Amsterdam naar Londen rijdt vanaf deze week zonder overstap in Brussel voor paspoortcontrole naar de Britse hoofdstad. De eerste trein vertrok maandagochtend vanaf Amsterdam Centraal en arriveerde circa vier uur later in Londen. Vanwege het negatieve reisadvies naar het Verenigd Koninkrijk verliep de eerste dag met relatief weinig reizigers, meldt NS.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Esther Geerts

3 reacties op “Rechtstreekse Eurostar van Amsterdam naar Londen van start”

Pat Rick|26.10.20|16:14

26 jaar na opening van de kanaaltunnel. Begin ook alvast maar te plannen voor Milaan, want de Ceneribasistunnel in Zwitserland zijn afgelopen maand in gebruik genomen: dit jaar. En dan is een verlening Bazel – Milaan evident. Ook Kopenhagen/Hamburg kunnen gepland worden, want de Fehmarnbelttunnel wordt nu gebouwd. Als men nu de Lelylijn HSL-proof maakt en de Wunderline niet te langzaam, kan men naar Denemarken. Maar dan moet de politiek echt hierachter gaan staan en er meer ambitie zijn bij NS.

Pat Rick|26.10.20|16:16

En ook ambitie bij de metropoolregio. Voor HSL is snel voor- en na-transport nodig zoals metro. Want als men vaak moet overstappen met lange wachttijden is men geneigd om de auto te nemen en meteen naar de eindbestemming door te rijden. In Berlijn en Parijs hebben ze het wel voor elkaar (met U-Bahn, en RER). Als men snel en eenvoudig een HSL-station kan bereiken is men eerder geneigd deze te nemen. Men moet een hoogfrequent, 24-uurs netwerk voorbereiden voor als Corona voorbij is.

Bernie Stevenson|27.10.20|16:14

Ik heb meerdere keren de Eurostar direct verbinding Londen – Rotterdam gebruik. reistijd was altijd 3 uur 3 minuten. Geweldige dienst en rit trouwens. Waarom is de reistijd Rotterdam – Londen 3uur 29 minuten?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rechtstreekse Eurostar van Amsterdam naar Londen van start | OVPro.nl
Eurostar op Amsterdam CS. Foto: NS

Rechtstreekse Eurostar van Amsterdam naar Londen van start

Eurostar op Amsterdam CS. Foto: NS

De Eurostar van Amsterdam naar Londen rijdt vanaf deze week zonder overstap in Brussel voor paspoortcontrole naar de Britse hoofdstad. De eerste trein vertrok maandagochtend vanaf Amsterdam Centraal en arriveerde circa vier uur later in Londen. Vanwege het negatieve reisadvies naar het Verenigd Koninkrijk verliep de eerste dag met relatief weinig reizigers, meldt NS.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Esther Geerts

3 reacties op “Rechtstreekse Eurostar van Amsterdam naar Londen van start”

Pat Rick|26.10.20|16:14

26 jaar na opening van de kanaaltunnel. Begin ook alvast maar te plannen voor Milaan, want de Ceneribasistunnel in Zwitserland zijn afgelopen maand in gebruik genomen: dit jaar. En dan is een verlening Bazel – Milaan evident. Ook Kopenhagen/Hamburg kunnen gepland worden, want de Fehmarnbelttunnel wordt nu gebouwd. Als men nu de Lelylijn HSL-proof maakt en de Wunderline niet te langzaam, kan men naar Denemarken. Maar dan moet de politiek echt hierachter gaan staan en er meer ambitie zijn bij NS.

Pat Rick|26.10.20|16:16

En ook ambitie bij de metropoolregio. Voor HSL is snel voor- en na-transport nodig zoals metro. Want als men vaak moet overstappen met lange wachttijden is men geneigd om de auto te nemen en meteen naar de eindbestemming door te rijden. In Berlijn en Parijs hebben ze het wel voor elkaar (met U-Bahn, en RER). Als men snel en eenvoudig een HSL-station kan bereiken is men eerder geneigd deze te nemen. Men moet een hoogfrequent, 24-uurs netwerk voorbereiden voor als Corona voorbij is.

Bernie Stevenson|27.10.20|16:14

Ik heb meerdere keren de Eurostar direct verbinding Londen – Rotterdam gebruik. reistijd was altijd 3 uur 3 minuten. Geweldige dienst en rit trouwens. Waarom is de reistijd Rotterdam – Londen 3uur 29 minuten?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.