Utrecht Centraal (foto: NS)

Politie: geen dreigende situatie bij ontruiming Utrecht Centraal

Beeldbank NS

De politie rukte dinsdagavond groots uit na een verdachte situatie op Utrecht Centraal, maar achteraf blijkt dat er geen sprake was van dreiging. De twee aangehouden verdachten zijn vrijgelaten en het onderzoek is afgerond. Bij de kortstondige politieactie werd het station ontruimd en het treinverkeer stilgelegd.

De politie kreeg rond 19.00 uur een melding dat een reiziger in een trein iets verdachts of zorgelijks zou hebben geroepen. Daarop spoedden zwaarbewapende agenten zich richting het station, dat rond 20.15 uur weer werd vrijgegeven. De treinenloop kwam drie kwartier later weer met vertraging op gang. De tijdelijke stremming zorgde voor veel hinder voor reizigers.

Verdachten vrijgelaten

Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake was van explosieven of wapens en dat de twee personen die zijn aangehouden niets met het incident te maken hadden. Zij zijn dan ook geen verdachten meer, zijn weer op vrije voeten en krijgen nazorg. Uitgebreid onderzoek van de recherche, inzet van specialisten en verhoor van getuigen wees uiteindelijk uit dat er geen sprake was van een dreigende situatie. Daarmee is het politie-onderzoek afgerond.

Hoewel het achteraf loos alarm bleek, verzoekt de politie altijd te bellen bij het zien of horen van een verdachte situatie. “De politie komt liever een keer te veel dan te weinig.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.