Nightjet Wenen op Amsterdam Centraal (foto: NS)

NS en ÖBB gestart met nachttrein Amsterdam-Wenen

Beeldbank NS

NS en de Oostenrijkse vervoerder ÖBB zijn gestart met de dagelijkse directe nachttreinverbinding tussen Amsterdam, Wenen en Innsbruck. Daarmee is Nederland na vijf jaar weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen. De Nightjet rijdt elke dag aan het begin van de avond van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen. In omgekeerde richting arriveert elke ochtend een nachttrein in Nederland.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “NS en ÖBB gestart met nachttrein Amsterdam-Wenen”

Wiebe Goossen|01.06.21|14:26

Het weer opstarten van (een netwerk van) nachttreinen is een loffelijk streven. Gezien de uitkomst van de verschillende (private) testers zijn deze treinen, op een paar kleine onvolkomenheden na, een prima manier van vrij comfortabel reizen tussen de grote centra van het continent (dus nadrukkelijk NIET alleen die van de EU!). Deze voor de meesten toch incidentele reizen kunnen bovendien overdag voor enige lucht in de dienstregeling zorgen….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS en ÖBB gestart met nachttrein Amsterdam-Wenen | OVPro.nl
Nightjet Wenen op Amsterdam Centraal (foto: NS)

NS en ÖBB gestart met nachttrein Amsterdam-Wenen

Beeldbank NS

NS en de Oostenrijkse vervoerder ÖBB zijn gestart met de dagelijkse directe nachttreinverbinding tussen Amsterdam, Wenen en Innsbruck. Daarmee is Nederland na vijf jaar weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen. De Nightjet rijdt elke dag aan het begin van de avond van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen. In omgekeerde richting arriveert elke ochtend een nachttrein in Nederland.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “NS en ÖBB gestart met nachttrein Amsterdam-Wenen”

Wiebe Goossen|01.06.21|14:26

Het weer opstarten van (een netwerk van) nachttreinen is een loffelijk streven. Gezien de uitkomst van de verschillende (private) testers zijn deze treinen, op een paar kleine onvolkomenheden na, een prima manier van vrij comfortabel reizen tussen de grote centra van het continent (dus nadrukkelijk NIET alleen die van de EU!). Deze voor de meesten toch incidentele reizen kunnen bovendien overdag voor enige lucht in de dienstregeling zorgen….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.