Intercity Den Haag-Eindhoven avond (foto: NS)

NS laat alle nachttreinen weer rijden

Spoorvervoerder NS laat vanaf maandag weer alle nachttreinen rijden. De uitgaanstreinen werden vanwege de coronamaatregelen lange tijd niet ingezet op de trajecten Amsterdam-Haarlem, Utrecht-Amersfoort, Nijmegen-Utrecht en Rotterdam-Eindhoven-Utrecht. De nachttreinen in de Randstad zijn de afgelopen periode wel gewoon blijven rijden.

De keuze om de uitgaanstreinen weer te laten rijden heeft alles te maken met de versoepelingen. “Er zijn nu ook in de weekenden weer mogelijkheden voor mensen om uit te gaan, daarom willen we mensen hiermee tegemoetkomen”, zegt een woordvoerder. Op zaterdag en zondag keren reizigers relatief sneller terug in het OV dan doordeweeks. Afgelopen weekend lagen de reizigersaantallen in het volledige OV zelfs op driekwart van de aantallen van voor corona.

Reguliere dienstregeling

NS kondigde vorige maand al aan dat de nachttreinen vanaf maandag 5 juli weer zouden gaan rijden. Toen werd bekend dat de normale dienstregeling overdag weer werd hervat. “Een belangrijk moment voor NS na een zware periode waarin we veel hebben moeten vragen van onze reizigers en collega’s”, zei NS-topvrouw Marjan Rintel daarover. In de huidige dienstregeling rijden alleen de extra forensentreinen nog niet.

Bron: ANP/DM

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.