Minutenafteller NS (foto: NS)

Minutenafteller voor reizigers op stations Eindhoven en Den Bosch

Persbericht NS

Treinreizigers op stations Eindhoven en Den Bosch kunnen vanaf maandagmiddag zien over hoeveel minuten hun trein vertrekt. Spoorvervoerder NS is een proef gestart, waarbij op perron 4 van beide stations een minutenafteller te zien is. Het doel daarvan is om reizigers een betere inschatting te laten maken of ze de trein nog kunnen halen en punctueler te kunnen vertrekken.

De minutenafteller is vanaf 7 minuten zowel op de perrons te zien als op de borden bij de roltrap. Vanaf 59 seconden voor de geplande vertrektijd zien reizigers ‘0 minuten’ op het perronbord staan. Op station Eindhoven Centraal zal de toevoeging van de minutenteller worden getest op perron 4, de Intercity richting Alkmaar, en op station Den Bosch op perron 4a, de Sprinter richting Woerden.

Proefproject

De proef met de minutenafteller duurt een maand. Als de proef succesvol blijkt, wordt onderzocht of de afteller landelijk kan worden ingevoerd.

Eerder introduceerde NS ook al een afteller die conducteurs helpt om op tijd te starten met het vertrekproces op stations met een overweg erachter. Uit een proef bleek dat de trein sneller vertrekt en er minder spreiding in de dienstregeling ontstaat. Ook gaat de veiligheid omhoog, omdat de dichtligtijd van overwegen omlaag gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van OVPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Minutenafteller voor reizigers op stations Eindhoven en Den Bosch”

Rodney Luxenburg|19.10.21|00:49

Met die afteller weet je dus niet meer of de trein te laat is aangezien de afteller gewoon langer in een bepaalde minuut blijft staan terwijl als er staat de de trein om 12:16 moet vertrekken, dan is het voor iedereen duidelijk dat de trein laat is als de trein niet vertrekt op dat tijdstip.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.