Lege perrons Rotterdam Centraal

Storing verholpen, maar geen NS-treinverkeer meer vandaag

Foto Dylan

NS ziet geen mogelijkheden om zondagavond nog treinen te laten rijden. Zondag aan het einde van de ochtend deed zich een grote storing voor een IT-systeem, die het hele treinverkeer daarna stillegde. Hoewel het probleem inmiddels verholpen is, kost het volgens de vervoerder te veel tijd om alle systemen zondagavond weer op te starten en alle treinen weer op de juiste plek te krijgen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

2 reacties op “Storing verholpen, maar geen NS-treinverkeer meer vandaag”

powerstar|04.04.22|04:59

rewrwer

Pat Rick|04.04.22|10:00

Men moet processen en besluitvorming versnellen: kijk naar backup & restore procedures en business continuity bij NS. Als zaken mis gaan binnen een uur zaken weer terugdraaien. En misschien werken met duplicatie in Data Centers (zoals bij banken)

Grote ellende was er ook bij treinreizigers Schiphol. N/Z-lijn zsm doortrekken ipv afhankelijkheid NS/ProRail. Met P&R langs A4 bij Hoofddorp, als alternatieve uitstapplaats Schiphol en voor forensen naar A’dam.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.