Lege perrons Rotterdam Centraal

Storing verholpen, maar geen NS-treinverkeer meer vandaag

Foto Dylan

NS ziet geen mogelijkheden om zondagavond nog treinen te laten rijden. Zondag aan het einde van de ochtend deed zich een grote storing voor een IT-systeem, die het hele treinverkeer daarna stillegde. Hoewel het probleem inmiddels verholpen is, kost het volgens de vervoerder te veel tijd om alle systemen zondagavond weer op te starten en alle treinen weer op de juiste plek te krijgen.

Aanvankelijk verwachtte NS het treinverkeer om vijf uur weer te kunnen opstarten. Al snel werd die verwachting bijgesteld naar acht uur. Nu blijkt dat zondagavond helemaal niet meer haalbaar is.

Maandagochtend weer grotendeels normaal

NS denkt nu maandagochend de normale dienstregeling weer grotendeels te kunnen rijden. De storing van eerder vandaag had invloed op het systeem dat actuele planningen maakt voor treinen en personeel. Door het probleem lukte het volgens NS niet meer op veilig en volgens dienstregeling te kunnen rijden. Regionale treinvervoerders reden wel gewoon. Ook internationale treinen hadden geen last.

NS is nog bezig om de reisplanner voor maandagochtend bij te werken.

Excuses

Tjalling Smit, lid van de raad van bestuur van NS, biedt op de website van NS zijn excuses aan de reizigers aan: “We realiseren ons heel goed dat we nu een enorm beroep doen op het begrip en zelfredzaamheid van de reiziger. Dat is niet wat onze reizigers van ons mogen verwachten en van ons gewend zijn. We gaan grondig onderzoek doen naar de oorzaak en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.”

Lees ook

Zeker tot acht uur geen NS-treinen door grote storing

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

2 reacties op “Storing verholpen, maar geen NS-treinverkeer meer vandaag”

powerstar|04.04.22|04:59

rewrwer

Pat Rick|04.04.22|10:00

Men moet processen en besluitvorming versnellen: kijk naar backup & restore procedures en business continuity bij NS. Als zaken mis gaan binnen een uur zaken weer terugdraaien. En misschien werken met duplicatie in Data Centers (zoals bij banken)

Grote ellende was er ook bij treinreizigers Schiphol. N/Z-lijn zsm doortrekken ipv afhankelijkheid NS/ProRail. Met P&R langs A4 bij Hoofddorp, als alternatieve uitstapplaats Schiphol en voor forensen naar A’dam.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.