Vechtdallijn, Arriva

Drie minuten tijdwinst Vechtdallijn door extra tweede spoor Emmen Zuid

Vanaf maandag kunnen reizigers op de Vechtdallijn tussen Emmen en Zwolle drie minuten sneller reizen met de stoptrein. Dat is mogelijk dankzij de komst van een extra tweede spoor in Emmen Zuid. Ook veranderen er vanaf 11 april verschillende vertrek- en aankomsttijden.

Spoorbeheerder ProRail heeft in opdracht van de provincie Drenthe het spoor tussen Zwolle en Emmen over een lengte van 600 meter verdubbeld als onderdeel van het Spoorplan Noord-Nederland. Het station Emmen Zuid heeft een tweede perron gekregen. De snellere reistijd is te danken aan het feit dat de stoptreinen elkaar nu kunnen kruisen via het nieuwe spoor in Emmen Zuid in plaats van in Nieuw Amsterdam.

Andere vertrek- en aankomsttijden

De kortere reistijd heeft als gevolg dat er wat spoorwijzigingen zijn vanaf 11 april. Vanuit Emmen vertrekken alle stoptreinen drie minuten later. De stoptreinen vanuit Zwolle komen in Emmen drie minuten eerder aan. De wijzigingen van de dienstregeling gelden alleen voor de stoptreinen op het traject tussen Coevorden en Emmen. Tussen Zwolle en Coevorden wijzigt de dienstregeling niet. Ook voor de sneltreinen en de spitstreinen verandert er niets.

In Emmen Zuid gaan alle treinen richting Emmen via spoor 2 rijden. De treinen naar Zwolle blijven vanaf hetzelfde spoor vertrekken in Emmen Zuid, namelijk vanaf spoor 1. In Emmen, Nieuw-Amsterdam en Coevorden vinden geen spoorwijzigingen plaats. De stoptreinen van Zwolle naar Emmen vertrekken vanaf 11 april voortaan drie minuten eerder op de stations Coevorden, Dalen, Nieuw Amsterdam en Emmen Zuid.

Werkzaamheden

Door spoorwerkzaamheden rijden er vanaf vandaag tot en met zondag 10 april geen treinen tussen Nieuw-Amsterdam en Emmen. Arriva zet bussen in. Dat kan volgens de vervoerder leiden tot langere reistijden.

Lees ook

Provincies investeren in capaciteitsuitbreiding Zwolle-Emmen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.