NS-trein bij overweg Dorst foto: Yvonne
ProRail alert

Spoor doorstaat eerste hittedag goed

NS-trein bij overweg Dorst foto: Yvonne

ProRail telde aan het eind van maandag drie hitte gerelateerde storingen in het hele land. Daarmee was de situatie uiteindelijk “beheersbaar”. Aangezien het dinsdag nog warmer wordt, blijft de spoorbeheerder alert en zal het opnieuw flink inzetten op het monitoren van de spoorinfrastructuur.

Tegenover OVPro verklaarde ProRail op maandag dat uiteindelijk alleen de storing in de omgeving van Doetinchem, het gereduceerde treinverkeer tussen Utrecht en Rotterdam en een defecte trein tussen Zwolle en Amersfoort hitte-gerelateerd waren.

“Dergelijke storingen zijn uiteraard vervelend en hinderlijk maar afgezet tegen het landelijke totaal beeld valt het mee”, aldus een woordvoerder.

ProRail wijst voorzichtig naar de ontwikkeling van de temperatuur gedurende dag als reden dat het uiteindelijk redelijk goed ging op het spoor op maandag. “Het is in feite langzaam warmer geworden, waardoor het spoor en de systemen zich ernaar hebben kunnen zetten”.

De spoorbeheerder waakt voor optimise over de vooruitzichten vandaag, want het wordt het nog warmer dan maandag. “Dit weer is heel ingrijpend, waardoor we problemen niet kunnen uitsluiten. We gaan weer in de alerte-modus en zullen alles monitoren wat we kunnen monitoren. Denk daarbij aan de bewegende delen zoals spoorbruggen. Bij storingen proberen we zo snel mogelijk aanwezig te zijn. In het geval van een defecte trein is dat allereerst met water voor de reizigers. Maar ga zelf ook goed voorbereid op pad, is ons advies.”

Dit artikel verscheen eerder op de website van zustervakblad SpoorPro.nl.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.