Nieuwe NS-Sprinter in de werkplaats van NS. Foto: NS
reizigersgroei

NS start aanbesteding voor nieuwe Sprinters

Nieuwe NS-Sprinter in de werkplaats van NS. Foto: NS

Om in te spelen op de verwachte reizigersgroei over enkele jaren, start NS de aanbesteding van nieuwe treinen. De vervoersmaatschappij wil voorkomen dat een tekort ontstaat over een aantal jaar. De Sprinter is een toegankelijke comfortabele trein die snel kan optrekken en afremmen en geschikt is voor snelheden tot 160 km/uur. Vanaf eind 2027 kunnen reizigers met de nieuwe Sprinter reizen. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS start aanbesteding voor nieuwe Sprinters | OVPro.nl
Nieuwe NS-Sprinter in de werkplaats van NS. Foto: NS
reizigersgroei

NS start aanbesteding voor nieuwe Sprinters

Nieuwe NS-Sprinter in de werkplaats van NS. Foto: NS

Om in te spelen op de verwachte reizigersgroei over enkele jaren, start NS de aanbesteding van nieuwe treinen. De vervoersmaatschappij wil voorkomen dat een tekort ontstaat over een aantal jaar. De Sprinter is een toegankelijke comfortabele trein die snel kan optrekken en afremmen en geschikt is voor snelheden tot 160 km/uur. Vanaf eind 2027 kunnen reizigers met de nieuwe Sprinter reizen. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.