Arriva-trein Limburg. Foto: Rob Dammers
vernielde spoorbrug

Arriva lost lange overstap Sittard op

Arriva-trein Limburg. Foto: Rob Dammers

De overstap in Sittard voor reizigers van en naar Heerlen vanuit de richting Eindhoven is per direct verbeterd. Door een kapotgereden spoorbrug bij Sittard, moeten reizigers overstappen op station Sittard. Die aansluiting was niet altijd optimaal. Na overleg tussen Arriva, NS en ProRail is het gelukt hier een oplossing voor te vinden. De treinen komen nu zoveel mogelijk op hetzelfde perron of een aangrenzend perron aan.

Op 15 juli reed een vrachtauto tegen een spoorbrug in Sittard waardoor de spoorbrug zodanig beschadigd werd dat nog maar één van de twee sporen die over de brug lopen, te gebruiken is. De dienstregeling werd aangepast: de Arriva stoptrein kwam voortaan aan op spoor 20 in Sittard. De overstap naar de Intercity richting Eindhoven was vier minuten, en voor veel reizigers onhaalbaar.

Door de aanpassing stopt de stoptrein van Arriva uit Kerkrade vanaf woensdag weer op het middenperron waardoor de korte aansluitingen op de Intercity van NS goed te halen is.

Beklag Rover

Reizigersvereniging Rover Limburg had geklaagd over de overstap. Na overleg is het nu dus gelukt om de overstaptijd voor sommige reizigers flink te verkorten. Voor andere reizigers is het overstappen makkelijker omdat ze bij het overstappen geen lange afstand meer hoeven te overbruggen op het station.

ProRail gaat ervan uit dat het op 23 september kan beginnen met de herstelwerkzaamheden aan de spoorbrug. Vanaf dan kan de normale dienstregeling weer gereden worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.