Treinwagon met een CO2-filter. Foto: Rail2Company
Sympathiek idee

CO2 uit de lucht vangen met rijdende trein duur maar wel haalbaar

Treinwagon met een CO2-filter. Foto: Rail2Company

Een treinwagon die CO2 vangt uit de lucht terwijl de trein rijdt? Canadese onderzoekers zijn overtuigd en schrijven in het wetenschappelijke tijdschrift Joule dat deze innovatie gaat bijdragen aan het terugdringen van klimaatverandering. Rijdt binnenkort elke NS-trein in Nederland met een extra wagon met een CO2-filter?

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CO2 uit de lucht vangen met rijdende trein duur maar wel haalbaar | OVPro.nl
Treinwagon met een CO2-filter. Foto: Rail2Company
Sympathiek idee

CO2 uit de lucht vangen met rijdende trein duur maar wel haalbaar

Treinwagon met een CO2-filter. Foto: Rail2Company

Een treinwagon die CO2 vangt uit de lucht terwijl de trein rijdt? Canadese onderzoekers zijn overtuigd en schrijven in het wetenschappelijke tijdschrift Joule dat deze innovatie gaat bijdragen aan het terugdringen van klimaatverandering. Rijdt binnenkort elke NS-trein in Nederland met een extra wagon met een CO2-filter?

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.