Arriva

Treinverbinding Hamm-Venlo rijdt vanaf 2026 door tot Eindhoven

Maas-Wupper-Express van het Duitse bedrijf Start. Foto: Eurobahn

Vanaf 2026 is Eindhoven het nieuwe begin- en eindstation voor de lijn tussen het Duitse Hamm en Nederland. Eerder was dat Venlo, maar de zogeheten MaasWupper-Express zal voortaan doorrijden tot Eindhoven. Nu worden nog de stations Hamm, Hamm, Hagen, Wuppertal, Düsseldorf, Neuss en Mönchengladbach via Venlo aangedaan.

Om grensoverschrijdend vervoer te vergemakkelijken is er nu voor gekozen om de treinlijn vanaf 2026 door te trekken naar Eindhoven. Arriva is daarbij verantwoordelijk voor de route in Nederland, het Duitse bedrijf Start voor de route op Duits grondgebied.

Regionalverkehre Start Deutschland heeft twintig nieuwe treinen besteld die op zowel de Nederlandse als Duitse sporen kunnen rijden. De nieuwe treinen bieden plaats aan 375 passagiers en heeft 235 stoelen. Woensdag 14 september zal staatssecretaris Vivianne Heijnen van IenW de samenwerking officieel vastleggen tijdens een persbijeenkomst.

Anne Hettinga, directeur van Arriva Nederland: “Arriva Nederland is blij om samen met start te mogen werken aan deze opdracht. We zien enorme groeikansen voor het grensoverschrijdende treinverkeer en we zijn ervan overtuigd dat regionale vervoerders daaraan een goede invulling kunnen geven.”

Ervaringen met grensoverschrijdend rijden

Arriva Nederland rijdt sinds begin 2019 al grensoverschrijdend met de RE18 op het traject tussen Maastricht en Aachen. “De ervaringen die we daar, onder andere met naadloos grensoverschrijdend ticketing hebben opgedaan komen zeker ook voor de Maas-Wupper Express van pas. Wij hebben de ambitie om samen met onze partners koploper te zijn voor het aanbieden van internationaal treinverkeer en zetten hiermee weer een stap in die richting“

Arriva Nederland is onderdeel van Arriva Group, waar Deutsche Bahn eigenaar van is. Arriva verzorgt personenvervoer en is actief in veertien Europese landen. In Nederland telt Arriva zo’n 5.500 medewerkers.  Regionalverkehre Start Deutschland GmbH werd in 2016 opgericht als een volledige dochteronderneming van DB Regio AG en heeft zijn hoofdkantoor in Frankfurt am Main.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.