Deutsche Bahn trein naar Berlijn
Berlijn

Minder intercity’s van en naar Duitsland door ongeval

Deutsche Bahn trein naar BerlijnFoto: ProMedia

Door een ongeluk met twee goederentreinen in de Duitse deelstaat Nedersaksen wordt de dienstregeling tussen Nederland en Berlijn de komende dagen aangepast. Door de botsing tussen de treinen is geen treinverkeer mogelijk op het traject tussen Hannover en Berlijn. Over dat traject rijden ook de intercity’s vanuit en richting Nederland.

Volgens een woordvoerder van de NS worden de internationale treinen richting Berlijn omgeleid en een enkele trein rijdt niet. Reizigers die een treinkaartje hadden gereserveerd worden hierover geïnformeerd.

De extra reistijd kan volgens de woordvoerder oplopen tot zo’n anderhalf uur. Reizigers hebben echter ook de mogelijkheid om in Hannover over te stappen en van en naar Berlijn met een binnenlandse trein te reizen, aldus de NS. “In dat geval komt de vertraging nagenoeg te vervallen”, meldt de woordvoerder. Treinpassagiers in de richting van Hannover krijgen hier onderweg meer uitleg over. Vooralsnog is de verwachting dat de problemen tot zondagavond aanhouden.

Naast de ICE-verbinding tussen Berlijn en Hannover is ook de dienstregeling tussen Berlijn en Zwitserland, Frankfurt en Kassel aangepast.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Bron: ANP

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.