Delfzijl-Groningen-Veendam

Aanbesteding definitief: Groningen krijgt vier waterstoftreinen in 2027

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk (links) en Arriva-directeur Anne Hettinga ondertekenden donderdag 24 november de overeenkomst voor de aanschaf van vier nieuwe waterstoftreinen.Foto: Arriva.

Vier waterstoftreinen gaan vanaf 2027 rondrijden in Groningen op het traject Delfzijl-Groningen-Veendam. De aanbesteding is donderdag 24 november ondertekend door Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en Arriva-directeur Anne Hettinga. Met de ondertekening van deze overeenkomst start Arriva met de Europese aanbesteding voor de vier waterstoftreinen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aanbesteding definitief: Groningen krijgt vier waterstoftreinen in 2027 | OVPro.nl
Delfzijl-Groningen-Veendam

Aanbesteding definitief: Groningen krijgt vier waterstoftreinen in 2027

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk (links) en Arriva-directeur Anne Hettinga ondertekenden donderdag 24 november de overeenkomst voor de aanschaf van vier nieuwe waterstoftreinen. Foto: Arriva.

Vier waterstoftreinen gaan vanaf 2027 rondrijden in Groningen op het traject Delfzijl-Groningen-Veendam. De aanbesteding is donderdag 24 november ondertekend door Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en Arriva-directeur Anne Hettinga. Met de ondertekening van deze overeenkomst start Arriva met de Europese aanbesteding voor de vier waterstoftreinen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.