Reizigersassistentie NS (foto: NS)
VN-verdrag handicap

College voor de Rechten van de Mens: “NS discimineert reiziger met handicap”

Reisassistentie aangeboden door de NS. Foto: NS

Reizigers met reisassistentie moeten bij een overstap regelmatig lang wachten op de stations van de Nederlandse Spoorwegen. Ook als de trein aan de andere kant van het perron klaar staat. Daarnaast moet een reiziger de reisassistentie minimaal een uur voor vertrek boeken. De NS discrimineert reizigers met een handicap in beide gevallen, zo oordeelt het College van de Rechten van de Mens. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

College voor de Rechten van de Mens: “NS discimineert reiziger met handicap” | OVPro.nl
Reizigersassistentie NS (foto: NS)
VN-verdrag handicap

College voor de Rechten van de Mens: “NS discimineert reiziger met handicap”

Reisassistentie aangeboden door de NS. Foto: NS

Reizigers met reisassistentie moeten bij een overstap regelmatig lang wachten op de stations van de Nederlandse Spoorwegen. Ook als de trein aan de andere kant van het perron klaar staat. Daarnaast moet een reiziger de reisassistentie minimaal een uur voor vertrek boeken. De NS discrimineert reizigers met een handicap in beide gevallen, zo oordeelt het College van de Rechten van de Mens. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.