ICE-trein tussen Nederland en Duitsland
Internationaal

Staking op het Duitse spoor heeft gevolgen voor Nederlandse reizigers

Foto: ICE-trein ter illustratie Philip Lange

Reizigers die begin volgende week naar Duitsland gaan moeten hun reisplannen heroverwegen. De internationale ICE-treinen van Nederland naar Duitsland komen vanaf zondagavond tot en met dinsdagnacht te vervallen. De oorzaak is een grote landelijke staking op het Duitse spoor, dat meldt een woordvoerder van de NS.

Duits spoorpersoneel legt het werk neer vanaf zondagavond 22.00 uur tot en met dinsdagnacht 24.00 uur. De reden is een slepend conflict van spoorvakbond EVG met onder meer Deutsche Bahn over hogere lonen.

Eerder dit jaar werd ook al gestaakt op het Duitse spoor. Toen waren eveneens consequenties voor internationale treinverbindingen. De slaaptreinen naar Oostenrijk en Zwitserland en ICE-treinen tussen Nederland en Duitsland vervielen toen. Bij regionale vervoerder Arriva vielen treinritten naar Duitsland ook uit. Arriva is nog aan het kijken naar de impact van de nieuwe staking op de dienstregeling.

Deutsche Bahn heeft gewaarschuwd voor zeer grote verstoringen door de nieuwe staking. Volgens Deutsche Bahn zal de staking ook impact hebben op het bredere Europese treinverkeer omdat Duitsland een belangrijk spoorknooppunt is.

Volgens de woordvoerder van de NS is nog niet bekend wanneer precies op zondag de eerste ICE-ritten komen te vervallen. De NS is nog aan het kijken naar de details.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Staking op het Duitse spoor heeft gevolgen voor Nederlandse reizigers | OVPro.nl
ICE-trein tussen Nederland en Duitsland
Internationaal

Staking op het Duitse spoor heeft gevolgen voor Nederlandse reizigers

Foto: ICE-trein ter illustratie Philip Lange

Reizigers die begin volgende week naar Duitsland gaan moeten hun reisplannen heroverwegen. De internationale ICE-treinen van Nederland naar Duitsland komen vanaf zondagavond tot en met dinsdagnacht te vervallen. De oorzaak is een grote landelijke staking op het Duitse spoor, dat meldt een woordvoerder van de NS.

Duits spoorpersoneel legt het werk neer vanaf zondagavond 22.00 uur tot en met dinsdagnacht 24.00 uur. De reden is een slepend conflict van spoorvakbond EVG met onder meer Deutsche Bahn over hogere lonen.

Eerder dit jaar werd ook al gestaakt op het Duitse spoor. Toen waren eveneens consequenties voor internationale treinverbindingen. De slaaptreinen naar Oostenrijk en Zwitserland en ICE-treinen tussen Nederland en Duitsland vervielen toen. Bij regionale vervoerder Arriva vielen treinritten naar Duitsland ook uit. Arriva is nog aan het kijken naar de impact van de nieuwe staking op de dienstregeling.

Deutsche Bahn heeft gewaarschuwd voor zeer grote verstoringen door de nieuwe staking. Volgens Deutsche Bahn zal de staking ook impact hebben op het bredere Europese treinverkeer omdat Duitsland een belangrijk spoorknooppunt is.

Volgens de woordvoerder van de NS is nog niet bekend wanneer precies op zondag de eerste ICE-ritten komen te vervallen. De NS is nog aan het kijken naar de details.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.