Station Goes Zeeland.
150 jaar Zeeuwse spoorlijn

NS Upcycle Shop opent tijdelijke winkel in station Goes

Foto: Station Goes. Foto ter illustratie. Lithuaniakid

Reizigers op station Goes kunnen vanaf donderdag 7 september tot en met zaterdag 9 september terecht bij de Upcycle Shop voor duurzame producten gemaakt van hergebruikt NS-materiaal. In verband met het 150-jarig bestaan van de Zeeuwse spoorlijn, wordt deze pop-up store geopend in de stationshal. Hier zijn onder andere dienstblaadjes, notitieblokjes, onderzetters en tassen te koop, gemaakt van oude treinmaterialen.

De Upcycle Shop, eerder te vinden in Utrecht, Rotterdam en Leiden, is een initiatief van NS om oude materialen van stations, treinen en werkplaatsen een tweede leven te geven. Bij de modernisering van treinen wordt 99 procent van de materialen circulair verwerkt, waarbij 86 procent opnieuw in treinen wordt geplaatst. 13 procent daarvan krijgt een nieuwe bestemming buiten de trein. Zo worden oude treinonderdelen, door duurzame ondernemers, omgevormd tot nieuwe producten zoals dienstblaadjes, tassen en onderzetters.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS Upcycle Shop opent tijdelijke winkel in station Goes | OVPro.nl
Station Goes Zeeland.
150 jaar Zeeuwse spoorlijn

NS Upcycle Shop opent tijdelijke winkel in station Goes

Foto: Station Goes. Foto ter illustratie. Lithuaniakid

Reizigers op station Goes kunnen vanaf donderdag 7 september tot en met zaterdag 9 september terecht bij de Upcycle Shop voor duurzame producten gemaakt van hergebruikt NS-materiaal. In verband met het 150-jarig bestaan van de Zeeuwse spoorlijn, wordt deze pop-up store geopend in de stationshal. Hier zijn onder andere dienstblaadjes, notitieblokjes, onderzetters en tassen te koop, gemaakt van oude treinmaterialen.

De Upcycle Shop, eerder te vinden in Utrecht, Rotterdam en Leiden, is een initiatief van NS om oude materialen van stations, treinen en werkplaatsen een tweede leven te geven. Bij de modernisering van treinen wordt 99 procent van de materialen circulair verwerkt, waarbij 86 procent opnieuw in treinen wordt geplaatst. 13 procent daarvan krijgt een nieuwe bestemming buiten de trein. Zo worden oude treinonderdelen, door duurzame ondernemers, omgevormd tot nieuwe producten zoals dienstblaadjes, tassen en onderzetters.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.