Emmanuel Macron
Duits voorbeeld

Frankrijk voert volgende zomer goedkoop treinabonnement in

Foto: president Emmanuel Macron pleit voor goedkoop ov-abonnement. Gints Ivuskans

De Fransen kunnen vanaf volgende zomer voor rond de 50 euro een pas kopen waarmee ze een maand lang in Frankrijk met de trein kunnen reizen. Transportminister Clément Beaune heeft gezegd dat het gaat om onbeperkt reizen met intercitytreinen of de regionale treinen die onder de naam TER bekend zijn. In de hogesnelheidstreinen TGV zal de maandpas niet geldig zijn.

Begin deze week zei president Emmanuel Macron dat hij in Frankrijk een soortgelijk systeem als in Duitsland op wilde zetten. Een ‘goedkoop’ treinticket waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van de treinen en bussen. Hij gaf transportminister Beaune opdracht om zo’n systeem uit te rollen.

Dat systeem is er nu en gaat volgende zomer in. De Franse regering wil het gebruik van de spoorwegen bevorderen en heeft eerder dit jaar maatregelen genomen om het aantal binnenlandse vluchten terug te dringen.

In Duitsland hebben de federale regering en de deelstaten al een populaire goedkope treinpas ingevoerd. Die kost de overheden naar schatting 3 miljard euro per jaar. Het is nog niet bekend wat de Franse treinpas de overheid gaat kosten.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Frankrijk voert volgende zomer goedkoop treinabonnement in | OVPro.nl
Emmanuel Macron
Duits voorbeeld

Frankrijk voert volgende zomer goedkoop treinabonnement in

Foto: president Emmanuel Macron pleit voor goedkoop ov-abonnement. Gints Ivuskans

De Fransen kunnen vanaf volgende zomer voor rond de 50 euro een pas kopen waarmee ze een maand lang in Frankrijk met de trein kunnen reizen. Transportminister Clément Beaune heeft gezegd dat het gaat om onbeperkt reizen met intercitytreinen of de regionale treinen die onder de naam TER bekend zijn. In de hogesnelheidstreinen TGV zal de maandpas niet geldig zijn.

Begin deze week zei president Emmanuel Macron dat hij in Frankrijk een soortgelijk systeem als in Duitsland op wilde zetten. Een ‘goedkoop’ treinticket waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van de treinen en bussen. Hij gaf transportminister Beaune opdracht om zo’n systeem uit te rollen.

Dat systeem is er nu en gaat volgende zomer in. De Franse regering wil het gebruik van de spoorwegen bevorderen en heeft eerder dit jaar maatregelen genomen om het aantal binnenlandse vluchten terug te dringen.

In Duitsland hebben de federale regering en de deelstaten al een populaire goedkope treinpas ingevoerd. Die kost de overheden naar schatting 3 miljard euro per jaar. Het is nog niet bekend wat de Franse treinpas de overheid gaat kosten.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.