Alstom booth at UITP 2023 Barcelona
15 en 16 september

Alstom showt treinstellen en werkzaamheden tijdens Raildagen

Foto: Complete metrowagon door Alstom meegenomen naar het UITP 2023, Barcelona © ALSTOM SA 2023. Pau Fabregat Adell

Tijdens de Raildagen op 15 en 16 september 2023 opent Alstom de deuren voor publiek, zodat zij een kijkje achter de schermen kunnen nemen in hun vestiging in Rotterdam. Volgens het bedrijf een “uitzonderlijke kans om diverse spoorvoertuigen, projecten en innovaties van dichtbij te bewonderen”, waaronder de geheel nieuwe Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) trein.

Het van origine Franse Alstom staat wereldwijd bekend als fabrikant van diverse metro’s, trams en treinen. Ook in Nederland is de multinational actief in verschillende projecten. Zo bouwde het bedrijf de ICNG-trein en zorgt het voor de beveiligingssystemen voor de metro’s van Amsterdam en Rotterdam, evenals op de Betuweroute en de Hanzelijn.

Exclusieve line-up

Gedurende de Raildagen kunnen bezoekers een “exclusieve line-up” van treinstellen bewonderen. Zo staan er historische stoomtreinen, de nieuwe ICNG trein en ook andere soorten rollend materieel zoals de metro van Kopenhagen die door het Franse bedrijf onder handen is genomen. Ook kunnen geïnteresseerden gebruikmaken van een simulator voor het treinbeveiligingssysteem ERTMS.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.