Ontruiming

Antwerpen-Centraal tijdelijk op slot door verdacht pakketje

Antwerpen centraal station
Foto: Antwerpen centraal station. Foto ter illustratie. Jan van der Wolf

Het station van Antwerpen is vrijdagochtend tijdelijk afgegrendeld vanwege een verdacht pakketje. De politie had het gebouw ontruimd, alle in- en uitgangen gesloten, het trein- en metroverkeer stilgelegd en het gebied afgezet. Deskundigen van de krijgsmacht deden onderzoek naar het pakket. Uiteindelijk bleek het ongevaarlijk te zijn. 

“Wij nemen geen enkel risico na het aantreffen van een verdacht pakket rond 07.00 uur vanmorgen in Antwerpen-Centraal”, zegt de Antwerpse politie op X. Het pakket ligt ten opzichte van het centrum van de stad aan de achterkant van het station, bij het Mediaplein. Wat voor pakket het is, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Antwerpen-Centraal is een van de grootste en belangrijkste stations van België. De afsluiting heeft daarom grote gevolgen voor het treinverkeer, zegt spoorbeheerder Infrabel.

Protesten

Het Antwerpse station ligt naast de Joodse buurt. In veel landen, waaronder in Europa, worden gebouwen van Joodse instellingen deze vrijdag extra in de gaten gehouden vanwege aangekondigde protesten tegen de oorlog tussen Israël en Hamas. Of de protesten een rol spelen in de reactie van de autoriteiten, heeft de politie niet gezegd.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP