Politie NS agressie

Politie jaagt op vuurwapengevaarlijke verdachte die “veelvuldig met openbaar vervoer reist”

Politie Shutterstock /Dutchmen Photography

De politie heeft tientallen tips binnengekregen over de voortvluchtige verdachte van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven. Zaterdag publiceerde de politie een foto en de volledige naam van de 24-jarige verdachte, naar wie de politie dringend op zoek is. Uit de binnengekomen tips blijkt dat hij “veelvuldig” het openbaar vervoer gebruikt, met name de trein.

De politie roept daarom specifiek reizigers en mensen die werkzaam zijn op stations of in de trein op om goed op te letten of ze hem zien. Mensen worden gewaarschuwd de man niet zelf te benaderen, maar direct contact op te nemen met de politie. De verdachte staat te boek als vuurwapengevaarlijk. Een van de tips leidde de politie naar Doetinchem. Daar werd dit weekend onder meer een woning doorzocht, maar de verdachte werd niet aangetroffen, meldt een politiewoordvoerder.

Schiet- en steekincident

De gezochte verdachte had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt verdacht van het fatale schietincident op de zestigjarige Van Griensven op 13 oktober aan het Handelsplein in Rotterdam. Het slachtoffer overleed nadat hij zwaargewond met een schotwond was gevonden. In het pand had ook brand gewoed. Ook zou de verdachte in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag in Zutphen een 32-jarige inwoner van die plaats hebben gestoken bij een uit de hand gelopen ruzie. Het slachtoffer raakte slechts lichtgewond, volgens de politie omdat hij wist te ontsnappen en de politie kon bellen.

Tekst gaat verder. 

Meerdere misdrijven

De 24-jarige man is een bekende van politie. Tegen de verdachte loopt al langer een rechtszaak voor drie andere misdrijven. Zo wordt hij verdacht van bedreiging, (poging tot zware) mishandeling en diefstal van een rijbewijs. De rechtbank had hem in juli onder voorwaarden vrijgelaten. Dat bevestigde zijn advocaat Errol Jobse zaterdag.

Tekst gaat verder.

Bullchat

“Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen”, aldus de politie. Iedereen die weet waar hij is, wordt verzocht direct 112 te bellen. Van de verdachte is verder bekend dat hij met mannen afspreekt via chatboxen zoals Bullchat. Wie zo in contact komt of is met de gezochte man, wordt eveneens opgeroepen direct de politie te bellen.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie jaagt op vuurwapengevaarlijke verdachte die “veelvuldig met openbaar vervoer reist” | OVPro.nl
Politie NS agressie

Politie jaagt op vuurwapengevaarlijke verdachte die “veelvuldig met openbaar vervoer reist”

Politie Shutterstock /Dutchmen Photography

De politie heeft tientallen tips binnengekregen over de voortvluchtige verdachte van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven. Zaterdag publiceerde de politie een foto en de volledige naam van de 24-jarige verdachte, naar wie de politie dringend op zoek is. Uit de binnengekomen tips blijkt dat hij “veelvuldig” het openbaar vervoer gebruikt, met name de trein.

De politie roept daarom specifiek reizigers en mensen die werkzaam zijn op stations of in de trein op om goed op te letten of ze hem zien. Mensen worden gewaarschuwd de man niet zelf te benaderen, maar direct contact op te nemen met de politie. De verdachte staat te boek als vuurwapengevaarlijk. Een van de tips leidde de politie naar Doetinchem. Daar werd dit weekend onder meer een woning doorzocht, maar de verdachte werd niet aangetroffen, meldt een politiewoordvoerder.

Schiet- en steekincident

De gezochte verdachte had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt verdacht van het fatale schietincident op de zestigjarige Van Griensven op 13 oktober aan het Handelsplein in Rotterdam. Het slachtoffer overleed nadat hij zwaargewond met een schotwond was gevonden. In het pand had ook brand gewoed. Ook zou de verdachte in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag in Zutphen een 32-jarige inwoner van die plaats hebben gestoken bij een uit de hand gelopen ruzie. Het slachtoffer raakte slechts lichtgewond, volgens de politie omdat hij wist te ontsnappen en de politie kon bellen.

Tekst gaat verder. 

Meerdere misdrijven

De 24-jarige man is een bekende van politie. Tegen de verdachte loopt al langer een rechtszaak voor drie andere misdrijven. Zo wordt hij verdacht van bedreiging, (poging tot zware) mishandeling en diefstal van een rijbewijs. De rechtbank had hem in juli onder voorwaarden vrijgelaten. Dat bevestigde zijn advocaat Errol Jobse zaterdag.

Tekst gaat verder.

Bullchat

“Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen”, aldus de politie. Iedereen die weet waar hij is, wordt verzocht direct 112 te bellen. Van de verdachte is verder bekend dat hij met mannen afspreekt via chatboxen zoals Bullchat. Wie zo in contact komt of is met de gezochte man, wordt eveneens opgeroepen direct de politie te bellen.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.