Tariefverhoging

NS: treinkaartjes en abonnementen niet duurder, internationale trein en OV-fiets wel

Ticketautomaat Schiphol (bron: NS)
Foto: Ticketautomaat. Foto ter illustratie. NS
De prijzen van treinkaartjes en abonnementen van de NS stijgen volgend jaar niet. Dit meldt de NS dinsdagochtend, nadat eerder al bekend was geworden dat het demissionaire kabinet geld uittrekt om de prijsstijging van kaartjes in het openbaar vervoer te voorkomen, nadat de Tweede Kamer hier op aandrong. Het reizen met de internationale treinen van de NS en het huren van een OV-fiets worden wel duurder.

De NS zegt door het vrijgemaakte geld de voorgenomen tariefsverhoging van 8,67 procent uit te kunnen stellen. “We zijn blij met dit goede nieuws voor onze reizigers in een tijd waarin veel zaken duurder worden”, aldus Tjalling Smit, verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen van de NS.

Eind volgend jaar

Wel herhaalt hij de zorg dat de tariefsverhoging eind volgend jaar alsnog moet worden doorgevoerd, bovenop de inflatie voor 2025. “Daar zit niemand op te wachten”, zegt Smit. “We zijn daarom in gesprek met Den Haag om dit te voorkomen en te zoeken naar een structurele oplossing.”

De tarieven voor internationale treinen worden per 1 januari verhoogd met 7,85 procent. Het huren van een OV-fiets gaat 4,55 euro kosten per 24 uur, in plaats van 4,45 euro.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP